Silviu Prigoana este reprezentantul PDL cel mai bine plasat in sondaje pentru a candida la Primaria Capitalei, insa in partid exista si varianta sustinerii unui candidat independent, a declarat pentru Mediafax liderul democrat-liberalilor Elena Udrea.

Udrea a spus ca cel mai bine plasat in sondaje din partea PDL este Silviu Prigoana, dupa care urmeaza o lista "destul de compacta" de candidati.

Cu toate acestea, liderul PDL nu-l considera pe Prigoana ca fiind in mod sigur candidatul care va fi desemnat de partid pentru primarie. "Exista si varianta unui candidat independent, sustinut de alte partide politice, asa cum domnul Oprescu ar fi sustinut de PSD, PNL, PC...", a afirmat ea.

Udrea a adaugat ca reprezentantii partidului poarta in aceste zile discutii legate de parteneriate pentru Bucuresti, iar candidatii vor fi anuntati in luna martie.

"Eu nu m-as ingrijora de candidatii PDL, ca noi sigur avem candidati. Eu as fi curioasa cu cine candideaza USL-ul. Nu stim pana acum decat ce-a anuntat domnul Vanghelie, ca el este candidatul, pentru ca s-a anuntat singur, in rest nu stim daca au reusit sa se inteleaga, sa-si imparta sectoarele intre ei. Ce stim e ca incearca disperati sa se agate de Sorin Oprescu, pentru ca ei nu au candidat la Capitala, dar daca Sorin Oprescu este candidatul lor, sa iasa si sa anunte, pentru ca altfel oamenii se simt pacaliti", a spus presedintele PDL Bucuresti.

Intrebata de ce nu intra ea insasi in competitia pentru Primaria Capitalei, Udrea a raspuns ca nu este momentul ca o femeie sa candideze pentru acest post.

"Eu sunt un om de constructie. Sigur, este greu sa vezi pe tocuri lucrul acesta, dar o sa iau decizia sa port pantofi fara toc, poate atunci va fi mai usor. Chiar sunt un om de proiecte de constructie, de administratie si cu siguranta ca foarte multe lucruri ar merge mai bine in Bucuresti, daca as fi avut ocazia sa ma ocup de ele. Nu, nu cred ca este momentul ca o femeie sa candideze la Primaria Capitalei. Asta e, politica se face pe voturi si, ca urmare, nu s-a pus problema niciun moment sa candidez eu la Primarie, vom veni cu candidatul cel mai bun", a adaugat Udrea.

La nivelul PDL Bucuresti a fost realizat un sondaj de opinie pentru stabilirea candidatului PDL la Primaria Capitalei, intrebarile vizandu-i pe Monica Macovei, Silviu Prigoana si Adriean Videanu, astfel urmand sa fie stabilit profilul candidatului formatiunii. Rezultatele sondajului ar putea fi facute publice joi.