Deputatul Marian Avram si-a anuntat marti demisia din grupul parlamentar al PDL. El a precizat ca inca de pe data de 27 februarie si-a depus demisia din grupul parlamentar al PDL, potrivit Agerpres.

"Azi mi-am anuntat demisia din grupul PDL si activitatea in continuare o voi desfasura ca deputat independent", a afirmat Avram. Deputatul tulcean a spus ca nu va trece la alt partid iar daca vor fi legi sau proiecte legislative de interes national, le va sprijini.

Marian Avram a sustinut ca motivul pentru care a parasit PDL l-au constituit unele "probleme in relatia interna de partid cu liderii filialei Tulcea", mai exact mutarea sa la un alt colegiu.

La momentul anuntarii demisiei sale, in timpul unei sedinte a Biroului Permanent Judetean al PDL Tulcea, Avram a declarat public ca decizia luata a aparut in urma unor divergente pe fondul unei noi candidaturi pentru colegiul nr. 1 din judetul Tulcea.

Prim-vicepresedintele Organizatiei judetene a PDL, senatorul Ion Bara, s-a declarat surprins de demisia colegului sau de partid, sustinand ca niciodata in Biroul Permanent Judetean nu s-au discutat candidaturile pentru functiile de parlamentari.

"Pe mine, cel putin (deputatul Marian Avram - n.r.), m-a surprins ca a luat aceasta decizie de a demisiona. Nu am discutat niciodata in BPJ nominalizarea deputatilor pe colegii, in sedinte luandu-se in discutii doar responsabilitatile pe care ni le asumam in colegiile pe care le avem", a declarat Ion Bara intr-o conferinta de presa sustinuta in data de 24 februarie.

Bara a mentionat ca PDL a derulat sondaje de opinie pentru a-i identifica pe posibilii candidati la alegerile parlamentare, insa nu a putut preciza rezultatul niciunuia din aceste sondaje.

Victor Tarhon, presedinte al Organizatiei PDL Tulcea si vicepresedinte al partidului, a precizat, ulterior, intr-o conferinta de presa sustinuta in data de 2 martie, ca i s-au cerut explicatii din partea conducerii democrat-liberale cu privire la demisia deputatului Marian Avram.

"Mi s-a cerut voalat sa-l aduc inapoi in partid, in contextul in care majoritatea PDL este fragila in Parlament, dar raspunsul meu a fost ca respect decizia luata de dl deputat Marian Avram. Voi fi in continuare vicepresedinte al PDL, indiferent de speculatiile care se fac. Am inteles ca dl Marian Avram nu va renunta la politica si ca se va asocia unui proiect pentru tulceni. Avand in vedere faptul ca mandatul pe care il exercita acum are la baza efortul Organizatiei judetene a PDL din precedenta campanie electorala, cred ca decizia sa de a nu renunta la mandatul de deputat degaja in continuare onorabilitatea acestui om in raport cu propria constiinta", a declarat Victor Tarhon.

Inca din 2009, a mai afirmat Tarhon, Biroul Permanent National al PDL a decis ca in colegiile in care partidul nu are reprezentanti parlamentari in functie sa infiinteze birouri permanente de colegiu.

"Inca de la acea vreme, parlamentarii tulceni (senatorul Ion Bara, deputatul Mihai Stroe, deputatul Marian Avram) erau obligati sa-si deschida birouri. Acest lucru nu s-a intamplat, desi din cand in cand le aminteam obligatiile pe care le au si nu am acuzat pe nimeni de insubordonare", a mai sustinut presedintele Organizatiei judetene a PDL Tulcea.