Sulfina Barbu se arata "surprinsa" de protestul parlamentar al UDMR, pe fondul scandalului UMF. Parlamentarii UDMR au decis sa nu participe la sedintele de plen, asteptand adoptarea hotararii de Guvern privind infiintarea unei linii maghiare la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu Mures. "UDMR a preluat modelul USL. Nu asa se comporta un partener de guvernare", spune, la RFI, deputatul PDL.

Sulfina Barbu deplange blocajul provocat de UDMR in scandalul UMF. "Ca om politic, am preferat si prefer intotdeauna dialogul, cooperarea politica. Eu nu sunt adepta blocajelor politice si nici a blocajelor institutionale", spune deputatul PDL.

Potrivit acesteia, gestul UDMR a fost o surpriza: "Pentru mine a fost surprinzator gestul colegilor de la UDMR, cu atat mai mult cu cat initial stiam ca au o sedinta a grupurilor reunite, la care vor participa si ministrii dumnealor. Nici vorba ca este luat in calcul un protest. Ulterior am aflat prin intermediul mass-media. Sunt surprinsa, pentru ca nu asa se comporta UDMR-ul si nu asa se comporta un partener de guvernare, in general".

Continuarea pe www.rfi.ro.