Delegatia Permanenta a PNL a aprobat, luni, cu majoritatea voturilor, excluderea din partid a lui Teodor Melescanu, numit director al Serviciului de Informatii Externe (SIE), a anuntat, luni, deputatul PNL Cristian Adomnitei citat de Agerpres.

Adomnitei a aratat ca decizia de excludere a lui Melescanu a fost luata in Delegatia Permanenta a PNL cu majoritate de voturi, respectiv 90 pentru, 6 impotriva si 10 anulate.

Presedintele Traian Basescu l-a propus, pe 27 februarie, pe liberalul Teodor Melescanu in functia de sef al Serviciului de Informatii Externe (SIE), postul devenind vacant dupa ce fostul director, Mihai Razvan Ungureanu, a devenit premier. Melescanu a acceptat propunerea sefului statului si a anuntat ca s-a autosuspendat din PNL.

Ca raspuns la numirea lui Melescanu la sefia SIE si autosuspendarea acestuia, liderul PNL Crin Antonescu a declarat, intr-o conferinta de presa, "ca nici Teodor Melescanu nu va mai fi membru al PNL, dar nu autosuspendat ci demis."

Pe 28 februarie, Teodor Melescanu a fost ales in functie de sef al Serviciului de Informatii Externe de plenul parlamentului, cu 238 voturi pentru si un singur vot impotriva. Opozitia a absentat de la sedinta.

Directorul Serviciului de Informatii Externe si-a anuntat, luni, 5 martie, in plenul Senatului, demisia din calitatea de senator.

Citeste si: