"In zona de politica externa, am felicitat si am transmis o scrisoare de felicitare partidului social democrat [ [n.r. formatiunea SMER-SD] care a castigat majoritatea absoluta in Slovacia. Pentru mine si pentru noi este un lucru imbucurator ca in Europa sunt din ce in ce mai multe guverne si prim ministri social democrati. Asta va facilita reintegrarea noastra ca tara. In acest moment, pe plan european suntem complet izolati. Presedintele Basescu este un personaj absolut nefrecventabil si neserios. Premierul Ungureanu straluceste la consiliile europene, ca si premierul Boc, prin absenta", a declarat presedintele PSD Victor Ponta, luni, intr-o conferinta de presa dupa sedinta saptamanala a USL.

Co-liderul USL a mai precizat ca, din punctul sau de vedere, masura de crestere a salariilor anuntata de presedintele Traian Basescu reprezinta, mai degraba, o restituire insa si o speranta a refacerii economice. "Masura anuntata zilele trecute de presedintele Basescu nu este doar o masura pur electorala, mincinoasa, asa cum au fost alte masuri anuntate de domnul Basescu, ci este in primul rand o restituire, nu o crestere de salarii, ci o restituire a ceea ce presedintele Basescu, in mod abuziv, le-a luat oamenilor si o speranta pentru viitor si pentru noi, ca viitoare guvernare, ca vom avea resursele financiare si veniturile bugetare necesare pastrarii acestor salarii si chiar cresterii veniturilor populatiei in perioada urmatoare", a declarat Victor Ponta.

Presedintele social democrat a reiterat pozitia Uniunii fata de problema infiintarii unei linii maghiare in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie din Targu Mures. "In numele PSD si USL am decis sa solicitam guvernului sa nu aprobe o segregare pe criterii etnice a UMF Targu Mures, indiferent de calculele si de frica celor de la PDL de a pierde ceva din ceea ce au si detin in aceasta perioada", a declarat Ponta.