Colegiul Director al PDL a decis ca într-o săptămână organizaţiile judeţene să vină cu propuneri de alianţe care să nu se numească "Mişcarea Populară", au declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, surse din partid.

Sursele citate au precizat că este posibil ca alianţele electorale care ar urma să se constituie la nivel local, de către PDL cu alte formaţiuni, să aibă denumiri diferite.

Acest lucru se va discuta însă săptămâna viitoare, în funcţie de propunerile care vin de la nivelul judeţelor şi de partenerii pe care PDL îi poate avea în plan local.

Reprezentanţii PDL au discutat timp de mai multe ore despre alegerile locale, 21 de organizaţii, din totalul de 42, arătând că ar vrea să încheie alianţe la nivel judeţean. Conform surselor citate, din dezbateri a reieşit însă faptul că fiecare organizaţie judeţeană are specificul său şi că, pe plan local, în unele judeţe PDL ar fi dorit să facă alianţă cu PER şi PNŢCD, în alte judeţe cu PNŢCD şi Partida Romilor sau doar cu PNŢCD, neputându-se ca aceste alianţe locale să poată purta o denumire unică, de "Mişcare Populară". Potrivit surselor citate, o alianţă electorală, din punct de vedere legal, care să aibă siglă şi denumire unitare, trebuie să conţină aceleaşi formaţiuni politice pe tot cuprinsul ţării.

Concluzia dezbaterilor a fost să se meargă în alegerile locale sub denumirea partidului, iar organizaţiile locale să aibă libertatea de a forma alianţe electorale, la nivelul judeţelor, alianţe care să nu aibă însă denumire şi siglă unitare.

La Colegiul Director, reprezentanţii PDL Bucureşti au anunţat că organizaţia va merge în alegerile locale cu alianţă între PDL şi UNPR, au precizat sursele citate.