Traian Basescu afirma ca functia de presedinte al Romaniei a fost cea mai mare umilinta din viata sa si ca, din momentul in care isi va termina mandatul la Palatul Cotroceni, va iesi si din viata politica.

Intrebat, la emisiunea "Dupa 20 de ani" a postului de televiziune Pro Tv, daca ar accepta sa faca parte din guvern, dupa terminarea mandatului de presedinte, pe modelul Vladimir Putin, Basescu a raspuns: "Niciodata!".

"In prima zi in care am plecat de la Cotroceni, plec din viata politica. Mi-a ajuns, a fost, cel putin din 2007 incoace, cea mai umilitoare perioada din viata mea, jignit de dimineata pana seara de tot soiul de oameni pe televiziuni, prin adunari publice", a spus seful statului.

El a precizat ca toata viata a fost "un om demn, care nu a fost jignit, un bun meserias, care si-a facut meseria cu placere si cu demnitate" iar "functia de presedinte a reprezentat pentru mine cea mai mare umilinta a vietii mele".

"Ce s-a intamplat din 2007 pana incoace, jignirile de dimineata pana seara, nu au facut decat sa ma umileasca. Am compensat totul cu ceea ce se numeste misiunea functiei - Doamne fereste, nu o misiune divina - un presedinte trebuie sa inghita, dar totul are o limita", a explicat el.

Intrebat daca s-a gandit vreodata sa renunte, Basescu a raspuns: "Nu. Presedintii nu pot sa abdice".