Ministrul Sanatatii, Ritli Ladislau, a inaugurat, vineri, in prezenta a aproximativ 200 de persoane - politicieni si autoritati - un spital construit in decursul a 15 ani, cu aproape 70 de milioane de lei, in orasul aradean Ineu, unitatea fiind functionala de un an, relateaza Mediafax.

Ministrul a vizitat Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, unde in ultimii ani au avut loc mai multe investitii, dupa care a mers in orasul Ineu, pentru a inaugura Spitalul orasenesc.

La taierea panglicii inaugurale au participat si aproximativ 200 de politicieni si persoane din conducerea autoritatilor locale.

Au fost prezenti atat parlamentari ai PDL si UDMR, cat si ai partidelor din opozitie, dar si lideri locali ai partidelor, primari, intre care primarul Aradului, Gheorghe Falca, si consilieri locali.

Ritli s-a declarat surprins de "peocuparea" autoritatilor judetene pentru sistemul sanitar.

"Planul de dezvoltare a sistemului sanitar din judet arata o preocupare deosebita cum nu am intalnit in judetele in care am fost pana astazi. Nu am intalnit o astfel de generozitate organizatorica si financiara din partea autoritatilor locale, ca dovada ca descentralizarea este foarte benefica", a declarat Ritli.

Intrebat de jurnalisti cum comenteaza lipsa de personal medical din noul spital, existand mai multe posturi neocupate, ministrul a raspuns ca "toata lumea se confrunta cu lipsa de personal medical".

"La ora actuala, avem o acoperire de 60 la suta din posturile posibile in sistemul sanitar, dar speram ca incet, incet se pot face angajari", a spus Ritli.

Unitatea medicala din Ineu a fost construita in decurs de 15 ani si a fost finalizata in 2010, fiind data in folosinta in primavara anului trecut.

Noul spital a fost construit cu bani de la Ministerul Sanatatii, fiind alocati peste 61 de milioane de lei pentru lucrari si alti 7,6 milioane de lei pentru aparatura medicala.

Spitalul are o suta de paturi pentru internare continua, 12 paturi pentru internari de o zi si zece specializari, deservind o populatie de aproximativ 70.000 de persoane din imprejurimile orasului Ineu.