Presedintele PNL Crin Antonescu a afirmat, miercuri, cu privire la discursul sustinut in Parlament de Traian Basescu si referirile acestuia la revenirea salariala, ca "nu seful statului ar trebui sa mareasca salariile". La randul sau, presedintele PSD Victor Ponta a declarat ca despre o majorare a salariilor trebuie sa vorbeasca premierul, si nu presedintele tarii.

"Nu presedintele, conform Constitutiei, mareste sau nu salariile si ca atare refuz sa comentez aceste vorbe care nu au acoperire constitutionala. (...) Exista niste oameni care stiu numai ei, exista niste oameni care conduc numai ei, exista niste oameni care nu au dialog cu nimeni si nu dau socoteala nimanui si daca vor si cand vor mai dau cu taraita cate un leu cui vor ei. Asta nu este democratie, asta nu este economie de piata. Asta nu este acceptabil", a afirmat Antonescu, la Palatul Parlamentului, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Victor Ponta, "presedintele Basescu nu se impiedica vreodata de legi sau de Constitutie" in acest sens.

"Pentru domnia sa conteaza deciziile politice de moment si continua ce s-a intamplat cu Guvernul Boc. Despre salarii trebuie sa vorbeasca prim-ministrul, nu presedintele tarii, care nu are niciun rol constitutional in acest sens. In rest, avem si noi datele, nu stiu daca presedintele le prezinta cum vrea. Se pare ca lucrurile nu merg bine nici in Romania, nici la nivel european, vor fi incasari mici la buget", a afirmat Ponta la Palatul Parlamentului.

Crin Antonescu a mai declarat ca nu "nu se poate face un compromis" cu cei de la Putere. "Nu exista un compromis. Este simplu si este din trei silabe: ori ei, ori noi", a afirmat liderul PNL.

In schimb, liderul PSD si-a reafirmat disponibilitatea, in context, ca Opozitia sa lucreze cu Guvernul actual, sau reprezentantii acesteia sa ia masurile care se impun.

"Faptul ca daca folosesti altfel resursele actuale si aduci la buget banii pe care ii pierzi, atat din evaziunea fiscala, cat si din cheltuirea ilegala pentru diverse contracte politice banii necesari, sigur ca poti sa le dai oamenilor inapoi ceea ce presedintele Basescu le-a luat in 2010", a mentionat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, in Parlament, ca ar trebui gasite solutii pentru ca, in jurul datei de 1 iunie, sa fie reintregite salariile bugetarilor.

El s-a declarat convins ca si Opozitia va intelege acest lucru si ca Executivul si premierul vor privi spre bugetul de stat, asa cum este el aprobat, si vor putea gasi resursele necesare, fara a diminua din investitii.

"Veti putea gasi resurse ca, la sfarsitul mandatului, sa le puteti spune bugetarilor ca au salariile intregi, asa cum le-ati gasit cand ati venit la guvernare", a mai spus Basescu, asigurandu-i pe parlamentari de suportul sau pe acest subiect.