"Traian Basescu va face ce-i necesar si va sti sa sprijine orice transformare in spatiul politic romanesc. Si cred ca Traian Basescu si-a gasit un succesor. Cum ati aflat numele premierului la timp, cred ca si numele succesorului va fi aflat la timpul potrivit", a declarat europarlamentarul PDL, Cristian Preda, la Discutia de Luni, intrebat daca seful statului ar trebui sa demisioneze in 2013 sau sa-si duca mandatul pana la capat. In schimb, Mihai Neamtu, presedinte la Noua Republica, spune ca "Traian Basescu reprezinta trecutul" si ca vine "dintr-o structura a tranzitiei care trebuie sa se desparta de viitorul Romaniei" dar ca trebuie sa-si incheie mandatul la termen, in 2014.

Cristian Preda si Mihai NeamtuFoto: Hotnews

Asculta integral Discutia de Luni cu Mihail Neamtu (Noua Republica) si Cristian Preda (PDL)

Descarca fisierul audio in format MP3

Cristian Preda a evitat sa spuna daca succesorul despre care vorbeste este premierul Mihai Razvan Ungureanu. "Cum ati aflat numele premierului la timp cred ca si numele succesorului va fi aflat la timpul potrivit", a spus Preda. Intrebat daca-l vede pe MRU in fruntea Miscarii Populare, cum sugerase Sebastian Lazaroiu intr-un recent interviu, Preda a spus ca "daca va exista o angajare a lui Razvan Ungureanu in politica, va fi o miscare Ungureanu, nu Miscarea Populara. El are o sansa daca, premier independent fiind acuma, va arata ca stie sa guverneze altfel decat au facut-o Nastase si altii si daca va sti sa duca acest capital intr-o miscare politica. Nu numele conteaza aici, conteaza resursele."

In replica, Mihail Neamtu, presedintele Noii Republici, a declarat, ca profilul intelectual al lui Razvan Mihai Ungureanu este "notabil si convingator", dar ca MRU nu a fost niciodata ales, ci mereu numit. "Deci are o problema aici. Mihai Razvan Ungureanu trebuie sa-si demonstreze capacitatile politice si in acest sens. Dar pe partea executiva e ceva vital: e lupta impotriva evaziunii", a spus Neamtu.