Presedintele PSD, Victor Ponta, copresedinte al USL, a subliniat luni, intr-o conferinta de presa, ca sprijinul pentru un viitor candidat la prezidentiale va fi decis in forurile de conducere ale partidului, respectiv intr-un congres, transmite Agerpres.

El a completat astfel o declaratie a presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, acordata unui post de televiziune, conform careia paritatea dintre PNL si PSD este relativa privind desemnarea candidatilor la urmatoarele alegeri.

Victor Ponta a reamintit ca exista o intelegere intre PSD si PNL privitoare la o posibila candidatura a presedintelui liberalilor, Crin Antonescu, la viitoarele alegeri prezidentiale, dar a subliniat ca aceasta intelegere trebuie parafata de un congres.

Ponta a reafirmat totodata ca nu doreste sa candideze la presedintia Romaniei, aceeasi intelegere vizand sustinerea liderului PSD pentru functia de prim-ministru.

"Vreau sa salut programul prezentat ieri de Crin Antonescu si sa spun de astazi ca PSD sustine toate punctele de vedere prezentate de dl Antonescu in numele USL. In rest, eu imi desfasor sarcina in cadrul USL si la nivel de intalniri si la nivel de program lucrurile care tin de functia de prim-ministru. Exista, daca vreti, o intelegere intre noi doi, ca liderii de partid, eu nu vreau sa candidez la urmatoarele alegeri pentru prezidentiale, dl. Antonescu ma sustine la functia de prim-ministru, dar deciziile se iau in forurile noastre. In cazul PSD este chiar vorba de un congres si pentru desemnarea de functia de presedinte tot in cadrul unui congres, chiar daca il vom desemna si il vom sprijini pe dl Antonescu. In rest, i-am transmis si astazi 'La Multi Ani' dlui Iliescu si sper sa fim toti in aceeasi forma cand vom fi la 82 de ani", a subliniat presedintele PSD.