Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, ca va propune USL continuarea protestului parlamentar al opozitiei, care va fi intrerupt doar la dezbaterea si votul in Parlament asupra Tratatului de guvernanta fiscala adoptat in cadrul UE, potrivit Mediafax.

Ponta a spus ca protestul opozitiei va continua pana la satisfacerea celor patru conditii cerute de USL.

El a mentionat ca greva opozitiei va fi oprita, prin exceptie, doar la dezbaterea si votul in Parlament asupra proiectului de lege sau memorandumului prin care Romania ratifica Tratatul de guvernanta fiscala adoptat in cadrul Uniunii Europene.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Bruxelles, dupa Consiliul European de primavara, ca el si-a indeplinit datoria prin semnarea Tratatului de guvernanta fiscala, iar ratificarea acestuia reprezinta responsabilitatea Parlamentului si a opiniei publice din Romania.

Un numar de 25 state ale Uniunii Europene (UE), inclusiv Romania, dar fara Marea Britanie si Cehia, au semnat, vineri, pactul fiscal european, care prevede in principal reglementari fiscale pentru echilibrarea bugetelor si coordonarea politicii economice la nivel european.