Liderul PNL Crin Antonescu a declarat, luni, ca negocierile dintre PNL si PSD privind candidatii USL la locale merg normal, cu tensiuni si cu dificultati, el precizand ca USL este formata din partide democratice si din oameni vii, cu aspiratii, ceea ce face ca aceste tensiuni sa fie inerente, potrivit Mediafax.

"Merg normal (negocierile - n.r.). Daca n-ar fi existat niciun fel de tensiune sau niciun fel de dificultate, ar fi fost anormal. Noi suntem partide democratice, suntem alcatuite din oameni vii, cu aspiratii, nu ne ghidoneaza nimeni, nu ne ordona nimeni ce sa facem, asa incat pot sa spun ca negocierile merg normal, cu aceste tensiuni si cu aceste dificultati, cu tot", a spus Antonescu.

Presedintele PNL a precizat, raspunzand unei intrebari, ca exista probabilitatea sa existe si cazuri unde va fi nevoie de arbitraj de la centru, de la Bucuresti.

Antonescu a mentionat ca PSD si PNL nu vor merge separat in ceea ce priveste candidatii la CJ si primariile resedinta de judet.

"Pentru pozitiile de presedinte al Consiliului Judetean si primar al resedintei de judet, nu (se merge separat - n.r.), pentru ca avem un document politic care stabileste foarte clar chesiunea asta. El a fost adoptat de toate partidele, nu a fost pus si nu va fi pus in discutie nicio secunda", a spus Antonescu.

Liderul PNL a precizat ca nu se va impune de la centru o regula privind listele comune de sus pana jos, respectiv pana la candidatii la comune.

"Noi nu impunem nicio regula in aceasta privinta, de la centru, am lasat, cum e si normal, libertatea organizatiilor judetene si organizatiilor locale sa gaseasca formulele optime. Probabil ca in anumite cazuri va fi o disputa sau vor fi dispute, vor fi variante, pana la urma le vom discuta la centru, dar nu am impus nici o formula, nici alta. Tot ceea ce permite protocolul USL e permis", a spus Antonescu.