Membrii PDL ai Comisiei de invatamant din Camera Deputatilor ii solicita ministrului Catalin Baba o analiza corecta si lucida a conditiilor care au dus la blocarea softuluipentru inscrierea in clasele I si pregatitoare si demiterea urgenta a angajatilor MECTS responsabili de acest lucru.

"Inscrierea la scoala in clasa pregatitoare sau in clasa I este o sarbatoare in viata fiecarui copil si nu este permis nimanui sa compromita un asemenea eveniment. Intelegem ca ROEDU.NET este o structura in subordinea Ministerului care nu a asigurat functionarea sistemului de inscriere la clasa pregatitoare si clasa I", se arata intr-un comunicat semnat de catre deputatii PDL membri ai Comisiei de invatamant a Camerei, citat de Mediafax.

In opinia acestora, indiferent de explicatiile de natura tehnica, situatia a fost prost gestionata atat timp cat nu s-a avut in vedere si o solutie alternativa.

"Cerem ministrului Catalin Baba o analiza corecta si lucida a conditiilor care au creat aceasta problema tuturor scolilor si parintilor si demiterea urgenta a persoanelor din Minister si din structura respectiva care se fac vinovate de o proasta administrare a acestei zone de activitate. Consideram ca cei care, din incompetenta sau neimplicare, au prejudiciat inscrierea la scoala si ne creeaza sentimentul ca nu pot administra eficient activitatile Ministerului, trebuie sa plece", se arata in comunicat.

Semnatarii precizeaza ca ei cred in eficienta pe care o are clasa pregatitoare in dezvoltarea si pregatirea copiilor pentru parcursul lor scolar si ca regreta acest incident care ii pune in dificultate atat pe colegii lor din invatamant, cat si pe parinti.