Legea lustratiei este "discriminatorie, aberanta si total inutila". Iata cum comenteaza, la RFI, fostul presedinte Ion Iliescu votul dat marti de Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.

Ion Iliescu spune ca legea lustratiei este inutila. "Ar fi fost oarecum rational sa se discute despre o asemenea lege in primii ani de dupa caderea dictaturii, dupa 1989, anii '90. Asa incat mie mi se pare in general aberanta si inutila o asemenea lege intr-un cadru democratic de politica deschisa si cand se pronunta fiecare si este mai ales cenzura populara care decide asupra tuturor lucrurilor. Mi se pare absolut inutila o asemenea lege astazi, la 22 de ani dupa revolutie", declara primul presedinte al Romaniei de dupa caderea regimului Ceausescu.

Intrebat daca se simte direct vizat de legea lustratiei, Ion Iliescu a raspuns: "Este inutila! Eu am 82 de ani, mi-am indeplinit toate misiunile de om ales prin scrutin popular fundamental si decisiv, cu 85% in 1990, cu 60 si ceva la suta in anul 2000. Care e chestiunea?".

Continuarea pe www.rfi.ro.