Primarul Constantei, Radu Mazare, a afirmat luni ca a renuntat la uniforma de revolutionar pentru ca nu poate sa ramana singur imbracat in acest fel, fiindca "ar fi caraghios", transmite Agerpres. Luni, la sedinta Consiliului Local Municipal, Mazare a fost imbracat intr-o tinuta eleganta, cu sacou de culoare gri cu verde, purtand palarie si un sal galben la gat.

Radu Mazare, la reuniunea PSDFoto: Agerpres

Primarul din Constanta a afirmat ca a renuntat in prezent la uniforma de militar si la bereta rosie din cauza atitudinii romanilor de a termina o revolutie inainte de a-si atinge scopurile propuse: ''Nu vedeti cum este cu revolutia asta la romani? Ca ea incepe, dar nu tine ca la altii pana cand ii dau jos. Se mai blegeste putin, se mai infoaie. Asa ca, ma imbrac si eu in consecinta. Ca nu pot sa raman singur imbracat in revolutionar, as fi caraghios".

Mazare a adaugat ca, dupa ce a participat la o emisiune de televiziune impreuna cu interpreta de muzica populara Maria Carneci, i-a venit ideea de a o invita pe interpreta la Constanta, pe 1 mai, pentru a le canta constantenilor: "O sa facem un 1 Mai muncitorec, in parcuri. Cand am fost la un post de televiziune, era cantareata de muzica populara Maria Carneci (...) si m-am gandit ca ar fi bine sa ne cante. O sa fie un 1 Mai muncitoresc in trei locatii din oras, cu mici, bere, muzica si cu pupaturi''.

De-a lungul ultimilor ani, primarul Constantei a abordat diferite tinute vestimentare controversate.

Radu Mazare, in uniforma nazista

Radu Mazare, in uniforma nazista

Foto: AGERPRES

In iulie 2009, Centrul pentru Monitorizarea si Combaterea AntiSemitismului a transmis o sesizare Procurorului General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, in care arata ca primarul Constantei, Radu Mazare, "a incalcat Legea 107/2006 dar a si instigat un minor sa ii urmeze exemplul educandu-l pe acesta sa trateze legislatia in vigoare cu dispret". Reactia organizatiei a venit la o zi dupa ce, la Mamaia, primarul a aparut pe scena unei prezentari de moda imbracat in uniforma de ofiter german, in fata unui public numeros. Alaturi de edil a venit si fiul acestuia, purtand uniforma de ordonanta de ofiter german. Impreuna, cei doi au defilat in fata spectatorilor in pas de parada.

In noiembrie 2010, Parchetul a inchis acest dosar.

In septembrie 2010, Radu Mazare a adoptat tinuta militara, la Jupiter, cand a participat la un seminar la scoala politica a TSD. El a pledat in fata tinerilor pentru modelul Fidel Castro. Facandu-si loc printre tineri, Mazare a captat atentia prin tinuta pe care a adoptat-o: uniforma de militar, fara insemne sau grade, cizme pana aproape de genunchi si o bereta rosie.

Dupa baia de multime, primarul de Constanta a urcat pe scena, unde le-a vorbit tinerilor despre revolutie si Fidel Castro.

"Bai, ce as mai face o revolutie cu voi de aici!", au fost primele cuvinte ale lui Mazare. El nu si-a ascuns admiratia fata de liderul cubanez Fidel Castro, indemnandu-i pe tinerii social-democrati sa-i copieze "curajul".

In mai 2011, la o conferinta de presa organizata la Primarie la care a participat imbracat tot in haine militare, cu o sapca pe care era imaginea lui Che Guevara, Mazare a anuntat ca a castigat un proces cu Agentia Nationala de Integritate, iar aceasta institutie urmeaza sa ii plateasca 5.000 de lei reprezentand daune morale si cheltuieli de judecata.