Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au stabilit, luni, ca presedintele Traian Basescu sa se adreseze Parlamentului pe data de 7 martie, la ora 11:00, cu un mesaj privind probleme de politica interna, anunta Mediafax. Seful statului a transmis, vineri, o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Vasile Blaga si Roberta Anastase, in care preciza ca doreste sa adreseze Legislativului un mesaj privind probleme de politica interna pe data de 7 martie.

"In conformitate cu prevederile art. 88 din Constitutia Romaniei, doresc sa adresez Parlamentului un mesaj cu privire la probleme de politica interna. Va propun ca data prezentarii mesajului sa fie data de 7 martie 2012, la o ora pe care sa o stabiliti dumneavoastra, in functie si de programul celor doua Camere ale Parlamentului", se arata in scrisoarea sefului statului, citata in comunicatul Presedintiei.

Presedintele Traian Basescu a organizat, recent, la Cotroceni, consultari cu partidele, una dintre teme fiind functionarea Parlamentului, in conditiile protestului parlamentar al opozitiei.

El a declarat, dupa consultari, ca, analizand programul de guvernare si cele 15 puncte din discursul liderului PSD Victor Ponta, a constatat ca sapte puncte coincid, ceea ce poate insemna ca exista o baza solida de discutie pentru eventuala revenire a opozitiei in Parlament.

Lucrarile Parlamentului au fost afectate, in ultima vreme, de protestul parlamentar al opozitiei.