Co-liderul USL, Victor Ponta, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca protestul parlamentarilor USL va continua insa acestia urmeaza sa isi doneze indemnizatiile pe luna martie. Ponta a adaugat, vorbind in numele partidului pe care il conduce, ca parlamentarii PSD care nu respecta decizia luata de alianta vor fi demisi din partid.

"Referitor la povestea cu banii, pe data de 5 martie, atunci cand ar urma sa fie incasate indemnizatiile parlamentarilor, toti cei care incaseaza indemnizatii, de la USL vorbesc, trebuie sa isi doneze aceste indemnizatii. Eu am facut-o deja pentru luna februarie, o sa fac la fel si in luna martie. Absolut toti parlamentarii USL vor accepta si vor fi solidari cu oamenii care sufera in Romania", a declarat liderul PSD.

Victor Ponta a explicat ca "daca va fi vreun parlamentar de la PSD, vorbesc in numele PSD acum, care nu va accepta aceasta decizie si care va considera ca propriul lui interes financiar pentru aceasta perioada este mai important decat semnul pe care oamenii il asteapta de la noi, atunci acel parlamentar va pleca din PSD si nu va fi candidatul nostru la alegerile din luna noiembrie."

"Astept un raspuns din partea guvernului vizavi de situatia grava in ceea ce priveste pretul la combustibil. Este in puterile guvernului si, sigur, in puterile producatorilor de pe piata romaneasca de a incerca sa stapaneasca un fenomen care afecteaza viata de zi cu zi si astept ca guvernul sa actioneaze, de data aceasta, in interesul public. Constat, de la instalarea noului guvern, ca singurul termen prin care pot sa definesc guvernul Ungureanu este inactiune. Intr-un fel, e mai bine, daca pot sa o spun cu ironie. Guvernul Boc facea prea multe greseli, guvernul Ungureanu nu face nimic. Ori suntem intr-o situatie in care trebuie luate masuri", a mai declarat presedintele PSD.