Birourile permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor ar putea stabili, luni, data si ora la care presedintele Traian Basescu va adresa Parlamentului mesajul cu privire la probleme de politica interna, anunta Agerpres. Seful statului a transmis, vineri, o scrisoare presedintilor celor doua Camere ale Parlamentului, Vasile Blaga si Roberta Anastase, in care precizeaza ca doreste sa adreseze Legislativului un mesaj cu privire la probleme de politica interna pe data de 7 martie.

"In conformitate cu prevederile art. 88 din Constitutia Romaniei, doresc sa adresez Parlamentului un mesaj cu privire la probleme de politica interna. Va propun ca data prezentarii mesajului sa fie 7 martie 2012, la o ora pe care sa o stabiliti dumneavoastra, in functie si de programul celor doua Camere ale Parlamentului", se arata in scrisoarea transmisa de Basescu, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Uniunea Social Liberala ar putea decide luni daca va participa sau nu la discursul presedintelui Basescu, in contextul grevei parlamentare a Opozitiei: "Decizia va fi luata luni la USL, dar, ca o parere personala, eu cred ca nu (n.r. - vom participa)", a declarat, vineri, pentru Agerpres, vicepresedintele PNL Mihai Voicu.

Intrebat daca eventualul discurs al sefului statului ar duce la deblocarea activitatii Parlamentului, Voicu a afirmat ca presedintele Traian Basescu este 'principalul vinovat pentru situatia politica din Romania'. La randul sau, liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa, a declarat vineri ca nu vede rostul discursului pe care presedintele Traian Basescu ar trebui sa-l sustina pe 7 martie in Parlament. El a adaugat ca, in opinia sa, parlamentarii PSD si PNL nu ar trebui sa participe la acest discurs al presedintelui Basescu, insa o decizie in acest sens se va lua la nivelul conducerii USL.