Gigi Becali afirma ca partidul pe care il conduce va forma o alianta cu PDL la alegerile locale din Bucuresti. El sustine ca a fost sunat de sefa organizatiei PDL Bucuresti, Elena Udrea, si ca in viitorul apropiat aceasta alianta va deveni oficiala.

"Am fost contactat de doamna Udrea si m-a intrebat daca mergem mai departe cu aceeasi formula, la nivelul consiliului local Bucuresti. Am spus da", a declarat Gigi Becali, la Realitatea TV.

Intrebat daca formatiunea pe care o conduce, PNG, va semna un protocol un PDL, finantatorul Stelei a raspuns: "Bineinteles!".

Printre conditiile formulate de Gigi Becali figureaza mentinerea actualilor consilieri ai PNG pe liste la alegerile pentru Primaria Bucuresti.

Acesta sustine ca stie cine va candida din partea PDL la alegerile locale: Elena Udrea "mi-a spus cine va fi candidatul PDL, eu nu va pot spune, este surpriza domniei sale".

"O singura conditie am: nu vreau sa stau niciodata alaturi de dl. Paleologu si de dl Preda, care nu valoreaza in politica doi bani", a adaugat acesta.

Intrebat de ce a formulat aceasta conditie, Gigi Becali a declarat: "Eu nu merg cu pierdantii (sic!)".

Acesta a sustinut ca niciunul dintre cei doi nu vor candida la alegeri din partea PDL.

Vineri, europarlamentarul PDL Cristian Preda afirmase, pe blogul sau, ca o alianta politica de succes, indiferent ca se va numi Miscarea Populara sau altfel, nu va putea include traseisti, corupti sau "guralivi de tipul Becali, Dan Diaconescu si altii, care nu au nicio idee despre guvernarea contemporana".

"Analizand aceste criterii, veti vedea ca o alianta de succes are nevoie inainte de toate de oameni noi mai degraba decat de cei imbatraniti in tranzitie. De buna seama, nu sunt atat de naiv incat sa nu-mi imaginez ca, pe langa varianta schitata ma sus, exista alte doua: sa se puna la cale o alianta care sa esueze, intrucat ar pune pe primul plan interese personale; sa nu se iveasca nimic nou, de teama ca in locul coagularii sa fie suscitate, de fapt, sciziuni si clivaje noi. Cred, de aceea, ca o alianta de succes trebuie sa porneasca de la obiective ale guvernarii. Ale uneia de dreapta, desigur, fiindca blocul stangii exista deja si stim ce promite stanga lui Ponta si Antonescu! Iar daca, pana la urma, o alianta nu va putea fi realizata decat selectand cu discernamant ralierile, cu atat mai bine!", afirmase Cristian Preda, citat de Mediafax.