Presedintele PSD Buzau, Constantin Boscodeala a declarat, joi, ca nu va ceda liberalilor candidatura la Consiliul Judetean si ca vor merge la alegerile locale separat de partenerii din USL. Situatia de la Buzau dureaza de aproximativ o jumatate de an iar liderii USL de la centru nu au gasit inca o solutie. De asemenea, in tara mai exista probleme pe candidaturi PSD, PNL si PC disputandu-si candidaturile si in alte judete printre care Dambovita si Satu Mare dar si la Bucuresti. La inceputul saptamanii, liderii USL au anuntat ca pana pe 15 martie se vor finaliza candidaturile in toata tara.

"Nu exista alta solutie, actualul presedinte al CJ, Victor Mocanu, este candidatul nostru, protocolul USL prevede doua exceptii, candidaturi comune la consiliile judetene si la capitalele de judet, dar exceptiile nu pot fi rezolvate la Buzau", a declarat Constantin Boscodeala, citat de agentia Agerpres.

Presedintele PSD Buzau sustine ca in campania electorala social-democratii nu vor ataca PNL-ul. "In localitatile unde organizatiile locale solicita colaborarea, vom avea liste comune si chiar candidat comun", a precizat Boscodeala.

PNL are drept candidat la CJ pe Cristi Bagiu in timp ce, social-democratii din Buzau il sustin pe Victor Mocanu.

Potrivit acordului USL, PSD va desemna candidati pentru 22 CJ-uri, iar PNL-PC pentru 19. Liberalii au fost de acord sa cedeze in favoarea social-democratilor cateva CJ-uri in schimbul obtinerii candidaturii la CJ Buzau.

Un alt judet cu probleme este, potrivit surselor HotNews.ro si Dambovita. Conform protocolului, social-democratii au cedat candidatura la primaria Targoviste Aliantei PNL-PC. Candidatul a fost nominalizat de conservatori in persoana lui Florin Iuri Ristache, prim-vicepresedinte al Partidului Conservator Dambovita.

Discutiile au intervenit intre PSD-PNL, potrivit surselor HotNews.ro pe fondul lipsei notorietatii candidatului PC. "Este un necunoscut pentru marea majoritate a locuitorilor orasului si, prin urmare cu slabe sanse de a castiga mandatul", au explicat sursele citate.

Si la Satu Mare sunt probleme, social-democratii au cazut la intelegere cu liberalii dar sunt nemultumiri la conservatori. Dorel Coica (PSD) este candidat pentru primarie si Adrian Stef (PNL) la sefia CJ. Conservatorii doresc sa-l impuna pe fostul primar al municipiului Satu Mare, Horea Anderco, arestat in anul 2003 si achitat in 2009.

Potrivit surselor HotNews.ro, PSD, PNL si PC isi disputa candidaturile pentru Bucuresti. PSD si PNL isi disputa candidatii pentru sectorul 6. PNL ar merge pe mana lui Rares Manescu si, potrivit surselor citate, acesta ar fi cotat cu cele mai mari sanse pentru castigarea primariei. PSD doreste sa o impuna drept candidat pe senatorul Ecaterina Andronescu.

Probleme sunt cu nominalizarile la sectoarele 2 si 4 unde PSD si PNL isi paseaza responsabilitatile si asta pentru ca actualii primari Neculai Ontanu si Cristian Popescu Piedone sunt cotati cu sanse mari sa castige noi mandate. Sursele citate sustin ca liderii USL vor clarifica saptamana viitoare candidaturile pentru Capitala.

De problemele din teritoriu sunt insarcinati sa se ocupe secretarii generali de la PSD si PNL respectiv Liviu Dragnea si Eduard Hellving. La inceputul saptamanii, dupa sedinta USL, Daniel Constantin a anuntat ca pana pe 15 martie vor fi finalizate toate candidaturile USL.