Presedintele Traian Basescu si noul ambasador al Rusiei la Bucuresti, Oleg Sergheevici Malghinov, au subliniat miercuri interesul ambelor parti pentru cresterea nivelului si substantei dialogului politic dintre cele doua state, pe baza unei abordari intemeiate pe "incredere" si "spirit de cooperare".

Potrivit Administratiei Prezidentiale, seful statului l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorul Federatiei Ruse, cu ocazia prezentarii scrisorilor de acreditare.

"Discutiile s-au concentrat asupra stadiului relatiilor bilaterale, atat seful statului, cat si noul ambasador al Federatiei Ruse subliniind interesul pentru cresterea nivelului si substantei dialogului politic dintre cele doua state, pe baza unei abordari comune constructive, intemeiata pe incredere si spirit de cooperare. Ambele parti si-au exprimat satisfactia pentru evolutia pozitiva a schimburilor comerciale bilaterale din ultimii doi ani, in ciuda crizei economice internationale, si au impartasit o viziune comuna privind valorificarea mai buna a oportunitatilor si proiectelor de cooperare dintre Romania si Federatia Rusa in plan economic", precizeaza sursa citata.

Intalnirea dintre Basescu si diplomatul rus "a prilejuit si un schimb de opinii privind agenda internationala, inclusiv perspectivele de solutionare pe cale pasnica a crizei din Siria si teme de interes de pe agenda Consiliului NATO-Rusia", se mai spune in comunicat.