Liderul USL Victor Ponta semnaleaza pe blogul sau, referitor la postarea Elenei Udrea de marti in care ii numeste pe el si pe Crin Antonescu "primii chiulangii ai tarii", ca fostul ministrul al Turismului este "un personaj de Caragiale (ca si Dna Anastase, cea cu voturile ca steagurile lui Pristanda) – curat tupeu si superficialitate" si ca este pe primul loc la absentele in Parlament.

In articolul sau intitulat 'Despre vulgaritate si prostie sau cand politica e doar tupeu si superficialitate' (titlul articolului Elenei Udrea - n.r.). Adica, despre Dna Elena Udrea!, Ponta afirma ca, potrivit clasamentului absentilor din Camera Deputatilor publicat de Institutul de Politici Publice, Udrea "este pe primul loc la absente, iar eu pe locul 17".

"Recomand o linie interesanta de urmarit pentru cei de la IPP, in timpul acestui protest parlamentar: de vazut cati din parlamentarii puterii chiar vin la serviciu in aceasta perioada de protest parlamentar si cati vin, de fapt, la vot. Una din mizele protestului nostru a fost sa aratam si ca majoritatea PDL exista doar pe hartie – in practica, ei isi trec legile prin metoda Anastase. Si, in timp ce noi mergem la Parlament, dar refuzam sa participam la sedintele de plen, ei nu doar ca lipsesc, dar dau vina tot pe noi pentru incapacitatea lor," adauga Ponta.

Vicepresedintele PDL Elena Udrea a scris marti pe blogul personal, dupa publicarea clasamentului absentelor de catre IPP, ca in perioada in care a fost ministru nu a primit indemnizatia de deputat, ca din acea postura a mers la Parlament si a votat "de mult mai multe ori decat cei doi copresedinti ai USL" si ca nu a facut bani cand a ajuns in politica.

Referitor la prezenta sa la Camera Deputatilor din postura de ministru, Udrea tine sa precizeze ca a mers la Parlament si a votat "de mult mai multe ori decat cei doi copresedinti ai USL, Crin Antonescu si Victor Ponta", pe care ii numeste "primii chiulangii ai tarii".