Opozitia a protestat marti de la balcoanele Camerei Deputatilor. Aproximativ 25 de parlamentari PSD si PNL au protestat de la balcoane galagios, cu huiduieli, in timpul sedintei. Deputatul PDL Gheorghe Tinel i-a cerut, in plen, presedintelui Camerei, Roberta Anastase, sa ia masuri impotriva parlamentarilor PSD aflati la balcoane, pe motiv ca acestia vocifereaza, iar in replica, Marian Neacsu (PSD) a spus este vorba despre deputati in exercitarea mandatului. Gheorghe Tinel i-a solicitat Robertei Anastase, care conduce sedinta de plen, sa ia masurile necesare impotriva persoanelor aflate la balcoanele salii, aratand ca acestia "se manifesta ca pe stadion".

El a aratat ca Regulamentul Camerei prevede ca persoanele care asista la sedinta trebuie sa se abtina de la a se manifesta: "Va rog sa luati masurile necesare, pentru ca nu suntem pe stadion, pe o arena de sport. Sa pastram un cadru decent de dezbatere, chiar daca opozitia nu vrea sa participe", a spus Gheorghe Tinel.

In replica, deputatul PSD Marian Neacsu a spus ca persoanele de la balcon sunt "deputati in exercitarea mandatului". "Vociferarile din sala dovedesc ca va deranjeaza ca sunt mai multi deputati in balcoane decat in sala", a adaugat Neacsu.

La randul sau, presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a spus ca trebuie depasit acest moment, care nu face bine nici puterii si nici opozitiei: "Sa nu exageram, sunt mult mai putini la balcoane, dar mult mai galagiosi. Sa ne concentram pe lucrari si sa depasim acest moment, care nu face bine nici puterii, nici opozitiei", a spus Anastase.

Sedinta Camerei s-a desfasurat in absenta opozitiei, care si-a continuat protestul si pe parcursul votului final. Roberta Anastase a anuntat ca la lucrari sunt prezenti 168 deputati. Aproximativ 25 de deputati PSD asista la sedinta din balcoanele salii. Inaintea votului final, liderul de grup al PDL Mircea Toader a cerut apelul nominal "pentru a elimina orice fel de suspiciuni".

"Ii rog pe cei de la tribuna sa coboare sa ii trecem si pe ei", a comentat presedintele de sedinta Ioan Oltean."Nu uitati ca orice urcus are si un coboras si va mai rog sa va ganditi ca si cei de la balcoane sunt considerati ca fiind in sala si vor fi trecuti pe lista de prezenta", a adaugat Oltean.

Deputatul PNL si, totodata secretarul Camerei Deputatilor, Mihai Voicu a facut apelul nominal, constatandu-se ca este cvorum de sedinta fiind prezenti in sala 165 de deputati. Cu toate ca cvorumul a fost indeplinit, liderul deputatilor PSD, Mircea Dusa a acuzat Puterea ca voteaza legile fara cvorum, invocand faptul ca toti cei 165 de parlamentari prezenti trebuie sa-si exercite votul.

In ciuda protestelor Opozitiei, parlamentarii au continuat votul final. USL a anuntat ca va contesta la Curtea Constitutionala toate legile care au fost votate marti in sedinta.