USL va depune saptamana viitoare, la Camera Deputatilor, o motiune simpla pe tema absorbtiei fondurilor europene, urmand ca deputatii opozitiei sa participe la toate etapele procedurale privind dezbaterea si votarea acestei motiuni, a anuntat marti deputatul PSD Viorel Stefan, citat de Mediafax.

"Intentia noastra este sa redactam, sa depunem, sa dezbatem si sa votam o motiune simpla pe tema fondurilor UE. Motiunea simpla va fi depusa la Camera, vom fi prezenti in toate etapele procedurale de dezbatere si votare a motiunii, cum am declarat la inceputul protestului. Intentia este ca saptamana viitoare sa fie gata textul motiunii si sa-l depunem", a spus Viorel Stefan.

El a precizat ca USL depune aceasta motiune simpla intrucat considera ca evolutia economica a Romaniei in 2012 va fi determinata exclusiv de modul in care vor fi atrase fondurile europene: "Aceste sase miliarde, cum se lauda Guvernul, ar putea sa fie impulsul necesar care sa asigure un echilibru economic. Sincopele inregistrate in atractia de fonduri ar putea sa genereze un dezastru economic in Romania in 2012. Suntem in februarie si observam ca nu s-a atras cota-parte din cele sase miliarde cu care se lauda Guvernul, dar nu s-a atras niciun Euro pana azi. E obligatia noastra de a sesiza opiniei publice acest lucru si de a face o dezbatere publica pe acest lucru".