Ministrul Economiei, Lucian Bode, l-a demis luni pe Radu Cristescu din functia de consilier, a anuntat institutia, fara a preciza motivele demiterii, potrivit Mediafax. Radu Cristescu a fost, pana in septembrie anul trecut, director al Agentiei Domeniilor Statului, de unde a fost de asemenea demis in urma unor nereguli descoperite de catre Corpul de Control al Ministerului Agriculturii.

Radu Cristescu si alti membri din conducerea Agentiei Domeniilor Statului au fost acuzati ca ar fi adus institutiei un prejudiciu de zeci de milioane de euro. ADS ar fi scazut nejustificat, aproape la jumatate, redeventa pentru terenurile concesionate catre firma Grivco in judetul Giurgiu, detinuta de Dan Voiculescu si ar fi protejat interesele omului de afaceri Stefan Poenaru, in detrimentul holdingului A&S International 2000, intr-un conflict pentru unele terenuri concesionate in Insula Ialomitei.

Ziarul Curentul a scris in premiera ca Radu Cristescu a fost numit consilier al noului ministru al Economiei, Lucian Bode, care l-a recuperat astfel pe unul dintre apropiatii sai din PDL Salaj.

"Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, domnul Lucian Nicolae Bode, l-a demis astazi, 20 februarie 2012, pe domnul Radu Cristescu, din functia de consilier al ministrului", se arata intr-un comunicat al Ministerului Economiei.