Europarlamentarul PDL Cristian Preda a declarat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca sunt discutii in PDL privind cooptarea lui Mihai Razvan Ungureanu in partid, dar a spus ca, pentru opozitie, PDL, Traian Basescu si tara, este bine ca premierul Mihai Razvan Ungureanu sa ramana independent, transmite Mediafax.

"Cred ca Mihai Razvan Ungureanu trebuie sa ramana independent si eu cred ca e mai bine sa fie independent, pentru toata lumea", a afirmat Cristian Preda.

El a spus ca un premier independent va detensiona relatia dintre majoritate si opozitie si ca tensiunea politica din tara poate fi diminuata daca la varful Guvernului se afla o persoana independenta politic.

"E bine nu doar pentru opozitie, ci si pentru PDL", a adaugat Cristian Preda, aratand ca are o presimtire ca noii ministri vor fi mai buni decat cei dinainte, iar acestia vor demonstra ca pot sa faca lucruri de calitate sub comanda cuiva care nu este sef la partid.

"Cred ca este un avantaj si pentru Traian Basescu un premier independent", a mai spus Preda, adaugand ca Traian Basescu a dovedit ca, in pofida acuzatiilor de partizanat, are incredere intr-o persoana independenta pentru a conduce Guvernul. "Dispozitiile Constitutiei pot fi citite mai usor. Cu un premier independent rolul politic al presedintelui devine mai clar", a adaugat europarlamentarul PDL.

El a mai spus ca este bine si pentru tara, deoarece un premier independent poate garanta si alegeri corecte.

Intrebat daca sunt unii membri PDL care doresc cooptarea lui Mihai Razvan Ungureanu in partid, Preda a raspuns: "Da, sunt unii, dar opinia mea este ca nu este bine nici pentru opozitie, nici pentru noi ca partid, nici pentru presedinte si nici pentru ceea ce inseamna construirea alegerilor".