Sedinta comuna a guvernelor Romaniei si Republicii Moldova va avea loc la Iasi, pe 3 martie, de la ora 11.00, potrivit Agerpres.

Potrivit Biroului de presa al Guvernului, sedinta comuna va fi prima actiune de politica externa a actualului Cabinet de la Bucuresti, in cadrul acesteia urmand a fi semnat Planul de actiune pentru implementarea Declaratiei comune privind instituirea unui Parteneriat Strategic pentru integrarea europeana a Republicii Moldova.

De asemenea, vor fi convenite o serie de proiecte comune transfrontaliere, cum sunt cele din domeniul transporturilor si energiei, si va fi discutat sprijinul pe care Romania il acorda pentru apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeana.

Premierul Mihai-Razvan Ungureanu a avut, duminica, o noua convorbire telefonica cu omologul sau din Republica Moldova, Vlad Filat.

Cu aceasta ocazie cei doi inalti demnitari au convenit organizarea sedintei comune de guvern la data de 3 martie, la Iasi.

Cei doi premieri s-au referit la relatiile bilaterale dintre cele doua tari, mentionand faptul ca acestea au avansat considerabil in ultima perioada, dar si faptul ca exista inca suficient potential pentru dezvoltarea acestora in continuare, se arata intr-un comunicat al Directiei comunicare si relatii cu presa a Guvernului de la Chisinau.