Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Bistrita, ca sanctiunea data Antenei 1 de Consiliul National al Audiovizualului pentru imaginile cu Emil Boc a fost "sub asteptari, adica slaba", potrivit Mediafax. "Nu vreau sa comentez pentru ca e prea mult sa comentezi si difuzarea unui asemenea film si reactia lui Crin Antonescu este peste puterea mea de a comenta", a spus Ioan Oltean.

"Decizia CNA a fost sub asteptari, adica slaba. La o asemenea difuzare eu cred ca trebuia sa fie dat un exemplu, mai ales ca nu era emisiunea respectiva la prima atitudine de acest fel, dar CNA este cel care decide, el sa raspunda. Cand o sa fiu membru al CNA, o sa va spun care ar fi fost pozitia mea. Poate voi fi in viitor", a adaugat Ioan Oltean.

El a aratat ca nici PDL, nici Emil Boc nu au dorit sa aiba pozitii oficiale fata de ceea ce s-a intamplat: "PDL nu comenteaza, ati vazut ca nici presedintele partidului, Emil Boc, nu a comentat. Esti lipsit de glas, nu ai voce sa comentezi un asemenea lucru, indiferent cine ar fi fost, indiferent ca e vorba de Emil Boc, de Ponta. Asa ceva nu se poate".

CNA a decis, joi, sa suspende emisia postului Antena 1 pentru o durata de 10 minute, in intervalul 19.00-19.10, din cauza emisiunii "Un show pacatos", unde a fost difuzata o inregistrare in care Emil Boc apare nud, Consiliul considerand ca imaginile i-au incalcat viata privata a fostului premier. Dupa aplicarea sanctiunii, Rasvan Popescu, presedintele CNA, a declarat pentru presa ca difuzarea inregistrarii cu Emil Boc nud este, probabil, "cel mai grav caz" cu care s-a confruntat Consiliul in ultima vreme. "Este o incalcare clara a legislatiei privind drepturile persoanei, privind dreptul la propria imagine si, sub masca unui interes public justificat, practic se lezeaza dreptul domnului Emil Boc la viata privata", a declarat Rasvan Popescu.

CNA a analizat timp de aproape doua ore, in sedinta de joi, emisiunea "Un show pacatos", difuzata in direct, in noaptea de 13 spre 14 februarie, incepand cu ora 23.00, la Antena 1. In respectiva emisiune a fost difuzata o inregistrare in care fostul premier Emil Boc apare nud, filmat din spate, in timp ce pare ca se pregateste sa se imbrace intr-un vestiar. In urma difuzarii respectivei emisiuni, CNA a aprimit 145 de reclamatii.