Secretarul general al PDL, Ioan Oltean, a comentat declaratia presedintelui de onoare al PSD, Ion Iliescu, potrivit careia autoritatile se grabesc cu semnarea Tratatului european de guvernanta fiscala, afirmand ca oferta fostului sef al statului pentru prezentul si viitorul romanilor este "falimentara", informeaza Mediafax.

"Frica lui Ion Iliescu fata de Tratatul de Guvernanta Fiscala pe care tara noastra s-a angajat sa-l semneze pentru a garanta dezvoltarea economica, si asupra caruia Romania este obligata sa se pronunte in doua saptamani, l-a facut pe acesta sa-i acuze pe presedintele Basescu si pe liderii coalitiei majoritare de "prea multa graba". Uniunea Europeana nu a intrat in greva. Se pregateste pentru semnarea Tratatului care doreste sa salveze tarile de criza economica. Liderii USL sunt in greva. Ei asteapta vacanta de vara", scrie Ioan Oltean intr-un comunicat de presa trimis agentiei citate.

Secretarul general al PDL considera ca "oferta personajului politic Ion Iliescu pentru prezentul si viitorul romanilor este simpla, dar falimentara: «stati pasivi, nu schimbati nimic»".

Potrivit comunicatului, "un alt personaj, literar de aceasta data, promova aceeasi mentalitate care, prin absurdul ei, a devenit antologica: «Sa se revizuiasca, primesc, dar sa nu se schimbe nimic, ori, sa nu se revizuiasca, primesc, dar atunci sa se schimbe pe ici, pe colo, si anume in punctele esentiale». Celebrul personaj literar, Farfuridi, provoaca si acum rasete prin salile de spectacol. Cunoscutul personaj politic, Ion Iliescu, nu mai provoaca nimic".

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat miercuri, in cadrul unei dezbateri publice, ca semnarea protocolului de catre Coalitie, ca este o graba si ca Romania trebuie sa analizeze termenii si conditiile. Iliescu afirma ca nu este nevoie de schimbarea Constitutiei pentru adoptarea tratatului.

"Este o graba, nu intreleg de ce se grabesc atat cand toata lumea sta si analizeaza. Cehoslovacia nu semneaza, sigur este o pozitie a presedintelui tarii care este eurosceptic si el este impotriva acestui tratat dar, toata clasa politica cehoslovaca se gandeste ca poate sa se ataseze in viitor, toata lumea vrea sa estimeze mai bine. Noi nu suntem grabiti sa facem asta acum, suntem in afara zonei euro, ni se deschide aceasta posibilitate sa venim, sa ne asociem dar de ce atata graba? Trebuie sa vedem despre ce este vorba", a declarat Ion Iliescu.

Amintim ca liderii coalitiei de guvernare au semnat, miercuri, protocolul politic referitor la ratificarea de catre Romania a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare. Partidele politice semnatare ale protocolului privind ratificarea de catre Romania a tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare au convenit, prin acest document, sa sustina semnarea Tratatului de catre presedintele Romaniei, in cadrul Consiliului European din 1 - 2 martie 2012.

Citeste si: