Premierul Mihai-Razvan Ungureanu si-a exprimat speranta miercuri ca si partidele de Opozitie se vor alatura protocolului de sustinere a ratificarii de catre Romania a tratatului privind stabilitatea, coordonarea si guvernanta in cadrul Uniunii Economice si Monetare, potrivit Agerpres: "Acest protocol este deschis semnarii catre toate partidele parlamentare. Eu sper ca si PSD, PNL si PC sa semneze acest protocol care face parte dintre temele de interes national major. Nu vorbim aici de o diviziune politica, in momentul in care este vorba de interesul national si nu sunt vorbe goale."

Intrebat daca se va face o invitatie oficiala partidelor politice pentru semnarea protocolului, el a aratat ca "aceasta chestiune va fi oricum la nivelul Guvernului, fara discutie": "Ceea ce sper este ca la nivelul partidelor parlamentare sa se completeze semnaturile. Presedintii celor trei partide sa isi alature numele".

El a fost prezent, miercuri, la ceremonia de semnare a unui protocol de catre partidele coalitiei de guvernare prin care il sustin pe presedintele Traian Basescu sa semneze tratatul european de stabilitate si sustin ratificarea in Parlament a acestui document.