Presedintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca va pleca in cursul zilei in SUA, insotit de social-democratul Titus Corlatean si de liberalul Cornel Dobritoiu, responsabilii USL pe zona de Externe si de Aparare, potrivit Mediafax.

"Voi merge impreuna cu domnul Corlatean si cu domnul Dobritoiu, deoarece sunt responsabilii din partea USL pe zona de Externe si de Aparare si la intoarcere o sa va fac o informare completa", a declarat Victor Ponta raspunzand unei intrebari.

Liderul PSD a precizat ca vizita sa in SUA este una de lucru si ca a fost discutata cu ambasada SUA la Bucuresti si cu ambasada Romaniei la Washington. "Vreau insa sa precizez ca este o vizita discutata cu ambasada SUA. Nu e nici vizita de placere si nici nu e prin cine stie ce alte structuri, ci prin ambasada SUA si Ambasada Romaniei la Washington", a explicat co-liderul USL.

"Vizita era planuita de foarte mult timp. La intoarcere o sa va dau toate informatiile necesare impreuna cu domnul Dobritoiu si cu domnul Corlatean. Plec azi, cand ma intorc va anunt ce am facut", a precizat Victor Ponta.

Presedintele PSD nu va fi insotit de liderul PNL, Crin Antonescu, asa cum se stabilise initial, la perfectarea vizitei la Washington, scria vineri Mediafax, citand surse din partid. Contactat de HotNews.ro, Ponta a declarat ca va comunica agenda sa externa la momentul oportun.

Apropiati ai liderului PSD sustin ca Ponta ar urma sa aiba intalniri cu vicepresedintele Joe Biden si cu secretarul de stat, Hillary Clinton. De asemenea, presedintele PSD urmeaza sa discute cu lideri ai Partidului Democrat si cu oficiali ai Congresului si Senatului.

Liderii USL Victor Ponta si Crin Antonescu si-au fixat ca prioritati externe pentru anul 2012 o vizita politica in SUA si una la Bruxelles, obiectivele pentru primul semestru fiind alte doua vizite, una in Danemarca si alta in Olanda.

"Probabil ca vom merge si in SUA pentru a avea o intalnire politica. (...) Pentru semestrul acesta prioritatile sunt Danemarca si Olanda, pentru tot anul prioritatile sunt Bruxelles si o vizita probabil in SUA", preciza, in 9 ianuarie, Victor Ponta.

Citeste si Victor Ponta face o vizita in SUA peste o saptamana, fara Crin Antonescu