Este "foarte probabil" ca reprezentantii Uniunii Social Liberale nu vor merge la consultarile cu presedintele Traian Basescu de luni, de la Palatul Cotroceni, a declarat intr-un interviu la RFI presedintele PNL, Crin Antonescu. "Daca sunt subiecte serioase si atitudini serioase, discutam, daca nu, n-are nici un rost sa asiguram decorul unor astfel de farse", a spus co-presedintele USL.

Crin AntonescuFoto: Agerpres

Crin Antonescu inclina spre a refuza invitatia presedintelui Traian Basescu. "Este foarte probabil ca nu vom merge. Decizia va fi luata in sedinta conducerii USL, dar dupa discutiile avute si ieri cu Victor Ponta, cu secretarii generali ai partidelor noastre, e foarte probabil, se contureaza clar formula in care nu vom merge", a declarat liderul PNL.

"Pentru ca atitudinea de la ultimele consultari, cele care au urmat demisiei lui Emil Boc au aratat inca o data si neseriozitatea presedintelui si faptul ca aceste intalniri nu mai au rost. Presedintele, care dupa cum a afirmat in public dupa aceea, cunostea din luna decembrie si ca se va schimba Guvernul si ce prim-ministru va desemna si pe ce formula va merge, nu ne-a spus nimic despre asta la acele consultari. Or intotdeauna cand se fac consultari pentru alcatuirea unui nou Cabinet, fiecare propune formulele sale si sigur, presedintele aduce macar la cunostinta celor cu care discuta formula pentru care a optat. Avand in vedere acest fapt si avand in vedere subiectele pe care le propune pentru discutiile de azi presedintele sunt subiecte la care am dat de mult si clar un raspuns, probabil nu vom indeplini aceasta formalitate", a afirmat Antonescu.

Formatiunile politice parlamentare sunt asteptate luni, la Palatul Cotroceni, pentru consultari cu presedintele Traian Basescu referitor la perspectivele ratificarii de catre Romania a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea si convergenta in Uniunea Economica si Monetara, dialogul dintre partidele politice si functionarea Parlamentului.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.