Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, afirma ca, in prezent, Crin Antonescu, "ala mai batran", este "mai carlan" decat a fost in trecut Victor Ponta si a subliniat ca ar fi o obraznicie din partea liderului PNL sa sugereze ca in spatele lui Ponta s-ar afla el sau Adrian Nastase.

"Eu am apreciat evolutia lui Ponta. Stiti ca i-am reprosat ca e naravas ca un carlan. Vad ca, acum, ala mai batran e mai carlan. Altfel, ar fi o obraznicie din partea lui Antonescu daca incearca sa sugereze ca in spatele lui Ponta as fi eu sau Nastase. Eu nu m-am bagat in treburile lor. N-am fost la nicio intalnire dintre ei", a spus el, intr-un interviu acordat pentru Gandul.info.

Ion Iliescu a cofirmat ca s-a oferit sa negocieze cu Crin Antonescu pentru a se stabili candidatii la consiliul judetean Buzau: "Asa este. Daca ma invita Ponta, am sa vorbesc. Insistenta lor pentru a obtine candidatura la sefia consiliului judetean este o prostie. Omul lor nu ar avea nicio sansa. Actualul presedinte se sprijina pe primarii nostri. Buzaul a fost intotdeauna de stanga, nu stiu de unde pretentia lor de a avea consiliul. Eu nu inteleg cum le merge mintea. Au venit primarii si au spus ca nu accepta. Iar daca nu au incotro, se rup si candideaza separat", a avertizat el.

De altfel, Iliescu a sustinut ca PSD a cedat destule in relatia cu PNL, inclusiv "acceptarea cotei unice, care aproape ca nu se mai aplica nicaieri in Europa".

Fostul sef al partidului a reafirmat ca nu impartaseste opiniile critice formulate la adresa discursului citit de Victor Ponta in Parlament, la votul de investitura al Guvernului Ungureanu, pe care il considera "bun" si "echilibrat".

In opinia sa, nu exista "diferente de fond" intre PSD si PNL si "o diferenta de stil nu poate zdruncina o constructie politica solida" cum este USL.

"Ei, astfel de ciondaneli mai apar, mai ales in aceasta perioada. Sper sa se aseze la masa, sa comunice si sa se inteleaga", a adaugat Ion Iliescu.