Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu a declarat, vineri pentru Hotnews.ro, ca discursul lui Victor Ponta la investirea Cabinetului Ungureanu a fost unul echilibrat care s-a delimitat clar de fosta guvernare. Iliescu a precizat ca nu imparteste "criticile si reprosurile facute de unii sau altii", declaratia lui Ponta fiind una foarte clara.

"A fost un discurs echilibrat. Nu inteleg de ce s-au creat atatea nemultumiri, nu impartasesc criticile si reprosurile facute de unii sau de altii. A fost un discurs extrem de precis, echilibrat si in acelasi timp s-a delimitat de guvernul Boc si Traian Basescu.

Eu nu vad nici un discurs reprobabil s-a delimitat foarte clar de la inceput de guvernare si a salutat demisia Guvernului Boc care a fost ceruta in repetete randuri atat de opozitie cat si de protestatari si de catre societatea civila. A pus conditii promovate si cerute de catre USL si ma refer aici la marirea salariilor si pensiilor, taxarea averilor mari, tratatul ACTA, functionarea institutiilor statului, sanatate. Nu vad nimic in neregula, declaratia este precisa si clara", a explicat Iliescu.

Victor Ponta a sustinut, joi, in fata Parlamentului, cu ocazia votului de investitura pentru guvernul Ungureanu, un discurs echilibrat si neutru in care a evitat orice atac dur asupra premierului desemnat si ministrilor sai. De asemenea Ponta a anuntat o posibila sustinere a USL daca noul guvern va sprijini 15 masuri punctuale.

Discursul presedintelui PSD i-a deranjat pe liberali care au convocat o sedinta de urgenta la partid. Presedintele PNL Crin Antonescu a declarat joi, intr-o conferinta de presa ca liberalii nu se potrivesc noii directii de discurs avute de Victor Ponta in Parlament si ca social democratii nu trebuie sa uite nicio secunda ca lupta lor este impotriva regimului Traian Basescu.