Elena Udrea a declarat joi ca "urmasul" sau la Ministerul Turismului, Cristian Petrescu "ar trebui sa-si dea demisia din Asociatia Profesionistilor in Turism si cred ca si-a si dat demisia". Reamintim ca Petrescu este presedintele acestui ONG care are in portofoliu proiecte pe fonduri europene ce au primit deja finantare de la ministerul pe care el insusi ar urma sa-l conduca.

Miercuri, dupa audierile din Parlament, Cristian Petrescu a declarat ca nu este in conflict de interese: "Nu sunt in conflict de interes. Nu am de ce sa fiu in conflict de interese pentru ca vorbim de o asociatie profesionala cu zeci de profesionisti. Eu sunt doar presedintele acelei asociatii. Eu nu derulez vreo procedura de achizitie. Nu vad care ar fi problema".

“Contractele vor continua. Intamplator, nu o sa dau eu personal banii”, a mai declarat Cristian Petrescu.​

In declaratia de interese, Cristian Petrescu mentioneaza ca in 2011 a obtinut trei contracte finantate din fonduri europene de la Ministerul Dezvoltarii pe care urmeaza sa-l conduca. Valoarea totala a contractelor este de 2,9 milioane lei. Contractele au fost acordate prin intermediul Programului Operational Regional. In dreptul beneficiarului, deputatul Cristian Petrescu mentioneaza Asociatia Profesionistilor de Turism din Romania.

NOTA: Autoritatea de Management a Programului Operational este in subordinea Ministerului Dezvoltarii. Autoritatea de management este cea care verifica desfasurarea proiectelor finantate din bani europenei. In cazul nostru, AM POR va verifica modul in care este implementat proiectul Asociatia Profesionistilor de Turism din Romania al carui presedinte este Cristian Petrescu.