Procesele verbale ale comisiilor parlamentare de predare a ministrilor din Cabinetul Ungureanu catre plen au fost scrise probabil cu creionul chimic, a declarat la RFI vicepresedintele PNL, Mihai Voicu. El nu exclude sesizarea Curtii Constitutionale, dupa votul de investitura de joi. Liberalul a descris noul Guvern ca pe unul plin de "Boculeti".

Mihai VoicuFoto: HotNews.ro

De ce vrea Opozitia parlamentara sa sesizeze Curtea Constitutionala dupa investirea Guvernului condus de Mihai Razvan Ungureanu? Mihai Voicu a afirmat ca procedura de la audierile din comisii a fost neregulamentara.

"Dupa ce ca din punct de vedere politic, lucrurile sunt departe de a fi satisfacatoare, acest Guvern a plecat si cu cativa pasi legali si constitutionali gresiti. Cele cateva zile in care domnul Mihai Razvan Ungureanu a stat nu sub un semn de incompatibilitate, cred ca se foloseste gresit, n-a fost o simpla incompatibilitate, ci o incalcare a legii, e un pic mai mult decat... o incalcare a unei prevederi exprese din legea sigurantei nationale, am trecut si printr-o hazlie de-a dreptul procedura inventata la comisiile parlamentare. Avizul pe care comisiile il dau candidatilor de ministri este intr-adevar consultativ, dar el trebuie sa existe. Faptul ca unii dintre ei au fost predati cu proces verbal catre plen, ma gandesc ca poate procesul ala verbal a fost scris cu creionul chimic, nu stiu, este de-a dreptul o incalcare a procedurilor constitutionale! Noi consideram ca nu s-au indeplinit procedurile pentru investirea Guvernului", a spus vicepresedintele PNL.

Citeste continuarea pe www.rfi.ro.