VIDEO Guvernul Ungureanu a fost investit de Parlament. Discurs surprinzator al lui Victor Ponta / Mihai Razvan Ungureanu: DNA si ANI vor continua sa fie pilonii principali ai luptei anti-coruptie / Victor Ponta: USL nu voteaza acest Guvern. Ma bucur ca nu ati acceptat in Guvern persoane indezirabile * Presedintele Basescu a semnat decretul de numire a noului Executiv

de Redactia     HotNews.ro
Joi, 9 februarie 2012, 10:27 Actualitate | Politic


​Noul Guvern condus de Mihai Razvan Ungureanu a primit, joi, votul de investitura al Parlamentului (237 de voturi "pentru" si doar doua impotriva, in conditiile in care parlamentarii opozitiei nu au fost prezenti). Pentru a fi investit, Guvernul propus de Mihai Razvan Ungureanu avea nevoie de 233 de voturi - majoritatea parlamentara. Inaintea votului, premierul desemnat si-a prezentat echipa, iar Victor Ponta a anuntat ca USL nu va participa la vot. Ponta a sustinut un discurs echilibrat, in care a salutat absenta din noul Guvern a unor nume "indezirabile" precum Udrea si Igas, si s-a ferit sa ii critice pe noii ministri desemnati.
17:22:
Traian Basescu a semnat decretul de numire a noului Guvern.

15:17:
Guvernul Ungureanu va depune juramantul la ora 18:00, la Palatul Cotroceni.

14:35: Mihai Razvan Ungureanu, dupa votul din Parlament: Pana la urma, acesta e rezultatul (votului din Parlament - n.red.). Cat mai repede trebuie sa trecem la treaba. Eu sunt genul de om care la ora 6:00 vine la serviciu si pleaca cand termina treaba. Noul Guvern este unul legitim, a se vedea votul din Parlament. Intentia mea este ca in seara aceasta sa ne putem intalni cu totii si sa avem prima discutie pe programul pe care il avem.
Sper sa existe un dialog consistent intre putere si opozitie.

14.32: Patru membri ai Asociatiei victimelor judecatorilor au protestat la finalul sedintei impotriva lui Catalin Predoiu. "Am protestat pentru ca sintem avocati si vedem zi de zi ce se intimpla in salile de judecata, ca noi sintem judecati in realitate de infractori. Acest ministru Predoiu nu a fost schimbat in ciuda faptului ca nu a realizat nici un fel de reforma", a declarat Mirela Negoiu, presedintele asociatiei mentionate.

14:20: Guvernul Mihai Razvan Ungureanu a fost investit de Parlament cu 237 de voturi "pentru" si doua "impotriva".

14.14: S-a incheiat votul. Din tabara Puterii mai lipseste un parlamentar - Antal Istvan (UDMR).

13:55:
Ioan Oltean, secretar general al PDL si vicepresedinte al Camerei Deputatilor, supravegheaza modul in care voteaza parlamentarii puterii. Oltean s-a pozitionat strategic chiar langa urnele de vot, de unde urmareste cum voteaza fiecare parlamentar.

13:48: Votul a inceput.

13:45: Votul parlamentarilor asupra noului Guvern va incepe in scurt timp.

13:40:
Mihai Razvan Ungureanu: Domnia sa (Victor Ponta - n.red.) a vorbit despre un Guvern de tehnocrati. Intr-o democratie, un Guvern politic este un Guvern care sustine democratia parlamentara insasi.13:38: M.R. Ungureanu: Nu sunt un avocat al masurilor care bruscheaza Parlamentul. Dar pentru a nu avea asumare de raspundere, as fi vrut sa stiu ca aceasta jumatate de sala este plina, nu goala. Ma bucur ca domnia sa intelege ca este nevoie de colaborare in problemele care privesc interesul national. Tin sa ii spun domnului Ponta ca aceasta cooperare transpartinica nu se poate realiza printr-o absenta si o prezenta. Sper ca voi avea sprijinul PSD pentru un Guvern de lunga durata.

13:35: Mihai Razvan Ungureanu vorbeste din nou in fata Parlamentului: Am inteles din luarile de cuvant ca acest Guvern trebuie pus sub semnul intrebarii nu pentru ceea ce este in prezent, ci pentru ceea ce va face in viitor. Domnul Ponta, un om care este pot sa spun din aceeasi generatie cu mine si din aceeasi generatie cu un numar de membri ai Guvernului, a dialogat cu mine asa cum si-a dorit domnia sa si asa cum mi-am dorit si eu. Domnia sa mi-a adresat cateva intrebari. Unora pot sa le raspund acum, altora le voi raspunde pe parcursul mandatului.

13:10:
Mircea Geoana: As fi vrut, domnule prim-ministru desemnat, sa il fi chemat la Bucuresti pe domnul Jeffrey Franks si sa fi vazut macar o virgula din acordul pe care Romania il are cu institutiile internationale. Sunt convins ca domnul Franks nu ar fi luat acest lucru drept o ofensa, ci ca pe un drept legitim al viitorului prim-ministru.

13:08: Mircea Geoana (senator independent) se adreseaza plenului: Daca aceasta echipa, indiferent cat de scurt sau de lung ii va fi mandatul, va avea curajul sa intrerupa practicile corupte, aceasta este intrebarea. Cred ca domnul prim-ministru desemnat, ar fi trebuit, in opinia mea, sa dea cateva semnale extrem de clare de independenta din punct de vedere politic si din punct de vedere al programului de guvernare. Acesti noi ministri nu sunt cumva vitrina unui sistem politic consolidat?

13:03: Cristian Diaconescu (UNPR), ministru de Externe in noul Cabinet, vorbeste in fata plenului: "UNPR, partid nou înfiinţat, va susţine acest Guvern, va susţine programul de guvernare şi totodată va fi un temeinic partener pentru păstrarea stabilităţii în România. Nu avem de dat socoteală în faţa niciunui politician din România, indiferent de culoarea sa politică, fiindcă nici unul nu cred că se poate constitui într-un reper moral. Avem de dat socoteală numai în faţa românilor în legătură cu ceea ce facem şi mai puţin cu ceea ce se vorbeşte că facem." (sursa: Agerpres)

13:00: Cseke Attila (UDMR) in plen: "Interesul politic al UDMR azi era acela de a organiza alegeri anticipate, din multe motive, inclusiv cel referitor la faptul ca 2012 nu va fi un an tocmai usor pentru economiile din spatiul european. Perioada aceasta cere un Guvern si coalitii bine ancorate. Suntem constienti de interesul nostru politic, dar in acelasi timp constientizam necesitatea de a fi responsabili. UDMR a fost in intreaga sa existenta o formatiune politica responsabila". (sursa: Agerpres)

12:46:
Victor Ponta si-a incheiat discursul cu o invitatie la dialog: Stiu ca nu aceasta este cutuma, dar, daca veti dori, domnule prim-ministru desemnat, sa raspundeti problemelor pe care opozitia le-a ridicat, vom ramane sa va ascultam.

12:41: Victor Ponta: Este foarte important, domnule prim-ministru desemnat, cum veti gestiona relatia cu presedintele tarii.

12:40: Victor Ponta: Domnule prim-ministru desemnat, trebuie sa va folositi autoritatea asupra coalitiei de guvernare pentru a avea o lege electorala agreata de toate fortele politice.

12:39: Victor Ponta: Veti avea oare curajul sa scoateti clientii politici de la conducerea companiilor de stat?

12:39: Victor Ponta: Va vom sprijini daca veti intentiona sa cresteti salariul minim la 800 sau 850 de lei.

12:37: Victor Ponta: Cred ca putem sa taxam marile averi in aceste momente de criza cu mult mai mult decat 1% si sper ca niciunul dintre ministri nu se va opune acestui proiect. Sper sa sustineti reducerea contributiilor sociale, pentru crearea de noi locuri de munca.

12:36:
Victor Ponta: Sper sa sprijiniti reducerea TVA pentru alimentele de baza.

12:35: Victor Ponta: Veti avea sprijinul total al meu si al colegilor din opoztitie sa luptati cu contractele baietilor destepti din energie. Banii din fondul de rezerva la dispozitia primului ministru trebuie folositi doar pentru situatii de urgenta.

12:31: Victor Ponta: Nu se poate vorbi de majorarea veniturilor, ci de revenirea la nivelul din 2010, cand acestea s-au taiat. Va rog sa fiti corecti. Trebuie sa spuneti daca aceasta majorare incalca Legea responsabilitatii fiscale, ceruta de partenerii europeni.

12:30: Victor Ponta: Trebuie sa aveti curajul sa porniti la depolitizarea structurilor deconcentrate din teritoriu. Daca nu incepem acest proces, orice bune intentii ale Guvernului se vor opri la nivelul 2 si 3, un nivel politic, unde singura preocupare se refera la viitoarele alegeri.

12:29: Victor Ponta: Opozitia are 15 propuneri concrete (vezi documentul atasat) pe care, daca le veti respecta, veti avea sprijinul nostru. Tratatul de guvernanta fiscala de la nivelul UE trebuie dezbatut, oamenii trebuie informati ce semneaza Guvernul. Faimosul ACTA a fost semnat de Guvernul Romaniei in totala ignoranta a societatii civile romanesti. Ne dorim ridicarea MCV, justitia noastra este in acest moment perfect functionala la standarde europene. Ca si economia, justitia nu e facuta pentru cifre. Daca romanii nu au incredere in justitie, orice raport european e inutil. Evident ca astazi coruptia in Romania reprezinta un flagel. Va rog domnule prim-ministru desemnat sa reluati cat mai curand cel mai recent raport al Curtii de Conturi care arata ca peste 600 de milioane de euro din bani publici au fost cheltuiti ilegal.

12:24:
Victor Ponta: Cei mai multi ministri ai noului Cabinet au fost audiati ieri fara cvorum in comisii.

12:22: Victor Ponta: USL nu poate garanta pentru acesti ministri ai dumneavostra si nu va participa la investirea noului Guvern. As dori sa va exprimati pozitia fata de angajarile de raspundere ale fostului Guvern - 14 - si daca veti alege sa guvernati la fel.

12:20: Victor Ponta: Despre integritate, domnule prim-ministru desemnat. Aveti deja puncte slabe in noul Guvern. Aveti deja un ministru care a accesat fonduri de la ministerul pe care il va conduce, aveti in Guvern oameni care au trecut dintr-un partid intr-altul. Aveti 3 oameni in Guvern care in campania electorala din 2008 au spus oamenilor ca trebuie sa scapam de Traian Basescu. Suntem intr-o situatie anormala. Cei care au votat in 2008 nu au stiut ca voteaza pentru un Guvern Mihai Razvan Ungureanu.

12:16: Victor Ponta: De astazi nu mai sunteti un independent, domnule Ungureanu, conduceti o coalitie politica, sper ca veti reusi sa conduceti si PDL. Salut faptul ca v-ati dat demisia din functia de director al SIE. Nu sunt un om obtuz, cred ca fostii sefi ai serviciilor de informatii pot sa faca o cariera politica. Cred insa ca intr-un stat democratic, cei care au activat in serviciile secrete trebuie sa stea departe de viata politica, iar daca vor sa faca o cariera politica, sa o faca dupa ce parasesc aceste servicii. USL nu va vota acest Guvern.

12:14:
Victor Ponta: Schimbarea Guvernului Boc nu este solutia la problemele romanilor, ci doar un respiro. Solutia este modul de guvernare. Autismul fostului Guvern a dus la caderea acestuia. Ma bucur ca nu ati acceptat in Guvern fosti ministri care reprezentau nume si persoane cu totul si cu totul indezirabile. Ma bucur ca nu ii aveti in Guvern pe doamna ministru Udrea, pe domnul ministru Igas. Acest lucru arata ca criticile noastre au fost adevarate, este o schimbare benefica. Regret, domnule prim-ministru desemnat, ca nu ati putut cere sa fie schimbati si ministrii UNPR si UDMR, lucru care arata ca exista o limita, exista restrictii in ceea ce puteti cere.

12:10: Victor Ponta: Romania este in continuare una dintre tarile cele mai vulnerabile la ceea ce se va intampla in acest an. Trebuie sa le spunem oamenilor adevarul. In rog pe noul premier desemnat sa inteleaga ca guvernarea nu se face pentru cifre. Oamenii sufera, isi pierd locul de munca. Aceasta trebuie sa fie preocuparea unui nou Guvern al Romaniei. Oamenii din aceasta tara nu isi doresc doar o schimbare de forma, ci una de fond.

12:07: Victor Ponta: Pozitia USL ramane neschimbata. Noi am considerat ca alegerile anticipate si demisia presedintelui Traian Basescu sunt solutia pentru actuala criza economica, suprapusa peste o criza sociala. USL nu voteaza Guvernul. Imi doresc, daca veti obtine astazi votul majoritatii parlamentare, sa aveti o guvernare mai buna decat cea anterioara.

12:02: Sever Voinescu (PDL): Din punct de vedere duhovnicesc, aceasta saptamana se cheama saptamana smereniei. (...) Urez mult succes Guvernului Mihai Razvan Ungureanu, un Guvern de care Romania are nevoie.

12:00: Sever Voinescu in plen: Vreau sa salut prezenta in sala a unor lideri ai opozitiei.

11:57: Sever Voinescu (PDL) in plen: A venit vremea faptelor si vremea vorbelor a cam trecut. PDL a inteles ca societatea cere in acest moment o schimbare si inaugurarea unui nou mod de a fi in politica. PDL a inteles sa isi improspateze expresia guvernamentala. Toti ministrii PDL din noul Guvern sunt figuri noi, proaspete, cu o solida expertiza in spate. Incepe un nou mod de a face politica in Romania.

MR Ungureanu
Foto: Hotnews
11:52: Mihai Razvan Ungureanu prezinta lista noilor ministri propusi.

11:44:
Mihai Razvan Ungureanu prezinta programul de guvernare si obiectivele noului Cabinet in fata plenului: "Preocuparea acestui Guvern pentru majorarea prudenta a salariilor bugetare si a pensiilor, daca economia va permite acest lucru. Ne propunem stimularea cresterii economice, crearea de noi locuri de munca, imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene. Ne propunem sa incurajam investitiile romanesti si sa intarim mediul privat. Mentinem obiectivul adoptarii monedei euro in ianuarie 2015". Alte obiective prezentate de Mihai Razvan Ungureanu sunt aderarea la spatiul Schengen, adoptarea Pactului european pentru stabilitate financiara, dar si dialogul cu reprezentantii societatii civile. "DNA si ANI vor continua sa fie pilonii principali ai luptei anti-coruptie. Aceste doua institutii au nevoie de stabilitate".

11.41:
In acest moment, la sedinta Parlamentului sint prezenti 237 de parlamentari. Cvorumul de sedinta si numarul de voturi necesar pentru trecerea Guvernului Ungureanu este 233.

11.38:
Din Coalitia de guvernare lipsesc doi parlamentari: Wiliam Brinza (PDL) - a anuntat ca nu este in tara, si Verestoy Attila (UDMR) - internat in spital.

11.36:
Parlamentarii au semnat doua liste de prezenta la sedinta, in loc de una singura, cum era cutuma.

11:28: Grupul minoritatilor pune conditii pentru sustinerea noului Guvern. Deputatul Nicolae Păun a declarat, joi, citat de Mediafax, că parlamentarii minorităţilor "susţin condiţionat" Guvernul Ungureanu, condiţiile fiind creşterea pensiilor şi a salariilor din luna mai şi îmbunătăţirea mediului de afaceri. In caz contrar, grupul minoritatilor se declara dispus să voteze prima moţiune de cenzură. Grupul minoritatilor nationale are 17 deputati.

Ora 11:17: Sedinta camerelor reunite ale Parlamentului nu a inceput.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

26826 vizualizari

 • -28 (36 voturi)    
  Guvern de guvern (Joi, 9 februarie 2012, 10:45)

  Doru [anonim]

  Doar atat: :))
  • +37 (43 voturi)    
   las' neicushorule ca vin Chuckie & Tonta ! (Joi, 9 februarie 2012, 12:17)

   aciduzzu [anonim] i-a raspuns lui Doru

   ei stiu cum se face guvernul Varanului Felix !
   • +48 (52 voturi)    
    Ponta ii da lectii de dialog lui Antonescu (Joi, 9 februarie 2012, 12:34)

    PNL, shuntat scurt de PSD [anonim] i-a raspuns lui aciduzzu

    Incredibil discursul lui Ponta, are o dimensiune de premier.

    Prin comparatie, Antonescu pare o baba isterica care a stat prea mult la crasma si injura porcos trecatorii (boc, basescu, etc.).

    E lamentabil ce-a ajuns PNL-ul dupa ce a devenit partid-satelit al PSD.

    Cred ca Ponta pregateste o alternativa pt eventualul esec din noiembrie (USL sub 50%), o colaborare cu PDL cu Ungureanu ca prim-ministru si cu el la presedintia Senatului.

    Daca PSD obtine macar 25-30% din mandate, iar PDL obtine tot 25% (acum e la 15%), cele doua mari partide vor avea impreuna peste 50% din mandate si pot guverna fara UDMR, fara minoritati, fara PC, fara Voiculescu, etc.

    PNL nu are cum obtine 30% si nici 25% pt ca a dat gratis multe locuri PC-ului.

    Cred ca Antonescu va trimite PNL-ul inca 4 ani in Opozitie, asa cum a facut Geoana cu PSD-ul..
    • +23 (23 voturi)    
     a ratat aceasta sansa ! (Joi, 9 februarie 2012, 12:53)

     corado [anonim] i-a raspuns lui PNL, shuntat scurt de PSD

     daca nu ar fi inceput citandu-l pe frustratul CTP.
     recitand din abjectiile debitate de mintea bolnava a celui care a furat "Adevarul ", a ramas langa Chuckie . pacat !
     • +12 (12 voturi)    
      Propuneri PSD ce pot fi acceptate (Joi, 9 februarie 2012, 14:52)

      Dialog istoric intre Putere si Opozitie [anonim] i-a raspuns lui corado

      1.Dialog pe Tratatul fiscal UE
      2.Spatiul Schengen
      3.Combaterea coruptiei si ridicarea MCV (e ce face bine Predoiu, ministru felicitat de Ponta in discurs).
      4.Depolitizarea structurilor deconcentrate, asta fiind chiar o preocupare a lui Basescu, e uimitor ca o cere si Ponta !
      5.Majorarea pensiilor si pensiilor (ce propune UDMR, minoritati)
      6.Supraveghere fondul de rezerva al premierului
      7.Expulzarea baietilor destepti din energie (e cerere basesciana clasica)
      8.Rosia Montana (aici va fi o problema complicata)
      9.Agricultura sustinuta si reducere TVA alimente
      10.Taxarea marilor averi (discutie doar pe procente, proiect UNPR)
      11.Redesenarea colegiilor si lege electorala cu 300 mandate si vot uninominal (cerere pur basesciana).

      Alte cateva sunt mai putin importante sau mai polemice (deblocarea posturilor pt angajari de politisti de ex..).

      Marea majoritate a propunerilor lui Ponta pot fi acceptate de PDL/UNPR/UDMR/minoritati si discutate cu premierul Mihai Razvan Ungureanu.

      Va fi interesant de vazut daca dialogul lui Ponta cu moldoveanul Ungureanu va fi mai bun sau mai eficient decat cu ardeleanul Boc.
    • +19 (19 voturi)    
     ... (Joi, 9 februarie 2012, 13:27)

     io [anonim] i-a raspuns lui PNL, shuntat scurt de PSD

     Ponta a realizat ca acea scadere continua a USL-uli in sondaje nu se datoreaza cresterii PDL-ului ci mai degraba prestatiei lamentabile a celor doi "lideri". Schimbarea de atitudine era necesara.

     Antonescu inca n-a realizat nimic si cu siguranta va baga PNL-ul in opozitie si in urmatorii 4 ani.
    • +12 (14 voturi)    
     daca, daca, daca.. (Joi, 9 februarie 2012, 13:48)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui PNL, shuntat scurt de PSD

     daca justitia ar functiona, psd si pdl nu ar putea obtine 50% din mandate pentru ca majoritatea 'vedetelor' ar fi dupa gratii. atat.
     • +29 (33 voturi)    
      Ponta s-a declarat invins!!! (Joi, 9 februarie 2012, 14:34)

      Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Miscarea geniala a lui Traian Basescu i-au prins pe USL-asi cu chilotii in vine. Pur si simplu au ramas siderati cand au vazut ca toti ministrii P D L fac un pas inapoi si lasa o garnitura noua, competenta si scolita in strainatate ca sa conduca tara, in frunte cu MRU, care e din alta liga.
      Aceasta miscare a fost atat de brusca si atat de minutios pregatita incat USL s-a trezit fara nici un raspuns, doar intr-o greva de lux care mananca banii contribuabilor fara a avea nici un fel de activitate, un fel de chiul pe bani
      Ponta, a inteles si din sondajele secrete facute rapid ca MRU este carte castigatoare iar ei vor ramane din nou pe dinafara si s-a intors cu coada intre picioare la Traian Basescu ca sa nu fie faramitat de membrii PSD dupa esecul preconizat in viitoarele alegeri.
      Vreau voturile celor care sustin acest guvern in frunte cu MRU, o mare sansa pentru o Romanie cu adevarat europeana!
      • -4 (10 voturi)    
       cu niste observatii (Joi, 9 februarie 2012, 15:19)

       cris [anonim] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

       1. Aceasta miscare vine foarte tarziu, practic cu cateva luni inainte de alegeri, iar MRU are putin timp la dispozitie sa arate ce poate.
       2. Unii dintre tinerii frumosi au niste studii de carton. Imi pare rau sa o spun, dar chiar nu imi inspira incredere, desi am si eu 33 de ani si ar trebui sa fiu fericit. Dar este vorba de functia de MINISTRU.
       3. L-am votat pe Basescu de teama(groaza)ca PSD-ul lui Nastase, Iliescu, Hrebe si al baronilor se va intoarce. Si simt ca AM FOST MANIPULAT de Base, mi-a fluturat teama asta si la adapostul ei a acumulat foarte multa putere. A facut multe compromisuri. In general pentru BASE cele mai apreciate calitati ale unui om sunt obedienta si capacitatea de efort. Nu e neaparat un lucru binevenit pentru o Romanie la doar 22 de ani de la revolutie.
       4. PDL nu a promovat oameni de valoare in guvern. Coruptia, clientelismul, politizarea generala a functiilor, implicarea serviciilor in multe situatii aproape de limita sau dincolo de limita democratiei din pacate sunt niste lucruri reale. Ceea ce le scade din gravitate(aparent) este ca sunt aratate cudegetul si acuzele vin din gura unei opozitii slabe si fara credibilitate. NU E BINE.
      • -10 (12 voturi)    
       Geniala?.. (Joi, 9 februarie 2012, 15:58)

       catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui Impotriva prostiei din tara

       cumpoate coexista notiunea Basescu langa genial?.. :)) hai sa lasam pupat politicieni si sa vedem care sunt interesele generatiei tinere.. nu avem nevoie sa cream eroi unde acestia nu sunt. Basescu este un om politic terminat.
   • +8 (8 voturi)    
    Numai (Joi, 9 februarie 2012, 15:37)

    AlisCuPar [utilizator] i-a raspuns lui aciduzzu

    comunistoizii (jeguri umane) si-ar dori sa faca guvernul Varanului Felix.
    • -6 (8 voturi)    
     bla bla (Joi, 9 februarie 2012, 16:00)

     catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui AlisCuPar

     te rog eu mult sa faci referiri la securisti cand vei fi gata sa elimini din viata politica pe toti.. Felix a fost un nenorocit de pupincurist care dadea cu nota la securitate dar T Basescu sete insasi securitatea.. aia cu grade.. cititi istoriile serviciilor secrete din estul Europei ca sa vedeti cine ajungea pe post de sef in agentii din spatiul occidental..
     • +6 (6 voturi)    
      Se vede clar (Joi, 9 februarie 2012, 17:11)

      AlisCuPar [utilizator] i-a raspuns lui catalin_mattei

      ca esti unul dintre ei. Cum ai dedus ca e vorba de securisti, cand eu vorbeam de comunistoizi?
  • -13 (19 voturi)    
   votul nu este valabil (Joi, 9 februarie 2012, 14:17)

   LEC [anonim] i-a raspuns lui Doru

   Dupa cum s-a putut vedea , votul nu a fost secret, deoarece:
   1. Toti votantii au fost supravegheati de catre 3-4 persoane
   2. Votantii au aratat ce bila in ce mana si in ce urna le pun

   Halal vot secret!
  • +26 (28 voturi)    
   Dispari doru pe A3 (Joi, 9 februarie 2012, 14:39)

   legolas1979 [utilizator] i-a raspuns lui Doru

   Imi place ce a spus Ungureanu: "Sunt genul de om care la 6 dimineata sunt la servici si pleaca cand se termina treaba...mai trebuie sa si muncim. E cea mai frumoasa forma de patriotism!!!!!" Asa ca LA MUNCA!!!! GATA CU POMANA! Germania, Franta, Anglia, arata asa cum arata, pentru ca oameni au muncit!!!! Au construit autostrazi, fabrici, scoli, spitale....Nu au stat cu mana intinsa...
   • -3 (5 voturi)    
    iti place? (Joi, 9 februarie 2012, 17:26)

    Andrei [anonim] i-a raspuns lui legolas1979

    Mi se pare o aberatie ca un om sa fie apreciat pentru ca afirma ca vine la serviciu la 6 si pleaca atunci cand termina treaba...

    Daca se intampla asa ceva exita 3 variante:
    1. este mult prea mult de munca... nu ajunge un singur premier :)
    2. este incapabil sa se incadreze intr-un progam normal de lucru
    3. are niste subalterni incompetenti care nu isi fac treaba.

    Nu zice nimeni ca nu trebuie sa muncesti dar ideea assta de "muncesc atat cat e nevoie pentru ca tara sa mearga bine" mi se pare cam greu de digerat.
 • -6 (22 voturi)    
  va fi investit. (Joi, 9 februarie 2012, 10:49)

  ioan [anonim]

  233 de voturi, nu-i greu. sunt 244, in plus e foarte posibil sa-i mai ajute si altii din opozitie.
  acum, o intrebare, (doar teoretica, bineinteles): trebuie numarate 233 de voturi, nu neaparat si de votanti? la nevoie pot sa se ajute si singuri? (roberta stie). totul cat se poate de legal, precendetul exista, cu decizia "a fost ok" daca s-ar intampla ar fi "ok" si acum.
  • -15 (19 voturi)    
   e cam greu totutsi (Joi, 9 februarie 2012, 12:03)

   dan [anonim] i-a raspuns lui ioan

   conform legii, investirea se face pe baza avizelor comisiilor, n-ai aviz nu poti fi validat, decat prin incalcarea legii
   • +13 (15 voturi)    
    te repeti si te repeti aiurea (Joi, 9 februarie 2012, 12:36)

    cris19 [utilizator] i-a raspuns lui dan

    1. nu exista o lege anume care sa prevada necesitatea avizului comisiilor; asta e prevazut in regulamentul intern al Parlamentului;
    2. regulamentul Parlamentului NU PRECIZEAZA CA ESTE NECESARA INTRUNIREA CVORUMULUI PENTRU CA AVIZUL SA FIE VALABIL (in traducere libera asta inseamna ca daca doar 2 parlamentari sunt la lucru si audiaza ministrul propus, CONFORM REGULAMENTULUI PARLAMENTULUI, avizul dat de cei 2 e suficient).

    articolele exacte din regulament si constitutie le gasiti aici: http://www.hotnews.ro/stiri-esential-11457270-usl-ameninta-contesta-curtea-constitutionala-validarea-guvernului-ungureanu-vezi-text-explicatiile-tehnice-care-sunt-sansele-initiere-acestui-demers.htm.

    sunt argumente rationale bazate pe extrase din legi. vreau sa cred ca romanii nu o sa se lase amagiti de vorbareala lui Ponta si Antonescu (ne-sustinuta de argumente).
   • +9 (9 voturi)    
    Rugaminte (Joi, 9 februarie 2012, 15:31)

    Lalaila [utilizator] i-a raspuns lui dan

    Te rog frumos informeaza-te inainte sa repeti ca papagalul tot ce auzi pe Antena 3.
   • +7 (7 voturi)    
    Jane, mai abtine-te (Joi, 9 februarie 2012, 15:59)

    AlisCuPar [utilizator] i-a raspuns lui dan

    sau hai sa ne-ntalnim undeva sa-ti explic mai pe-ndelete ce inseamna cvorum, avizele comisiilor, validarea in parlament si, multe alte cele, pe care vad ca cu vorba buna nu le-ntelegi.
 • -17 (31 voturi)    
  rugaminte (Joi, 9 februarie 2012, 10:54)

  Mazeta [utilizator]

  Rog redactia HN sa prezinte si gradele noilor ministri.
  • +10 (16 voturi)    
   Pe la tine nu-i iarna? (Joi, 9 februarie 2012, 11:30)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Si aceiasi intrebare o pun si celor de la USL.Cred cei de la ISL ca un guvern interimar ,poate si are forta necesara sa intervina eficient pentru ajutorarea oamenilor?Nu mai spun ca unele masuri ar trebui rezolvate in Parlament in regim de urgenta,dar cu cine,daca cei de la USL sau autoexclus?Sau asa le pasa celor de la USL de cei nevoiasi.Cand nevoiasii au nevoie de ei ,se dau la fund.
   • -2 (8 voturi)    
    Mircea (Joi, 9 februarie 2012, 16:02)

    catalin_mattei [utilizator] i-a raspuns lui mircea

    pe cuvantul tau de pionier?
  • +12 (14 voturi)    
   Afara-i ger! (Joi, 9 februarie 2012, 11:50)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Deocamdata sunt pe minus, si ei si tu.
 • +8 (26 voturi)    
  Pacat de Funeriu (Joi, 9 februarie 2012, 11:05)

  Publicus [anonim]

  Nu mi-a placut PDL-ul in general, dar asta nu inseamna ca nu am apreciat eforturile unor oameni. Imi pare rau ca a trebuit sa fie demis Funeriu, pentru ca, orice ar spune adversarii lui, el a incercat sa reformeze sistemul de invatamant. El nu putea ramane in continuare in fruntea ministrerului, pentru ca ar fi pus in lumina proasta alti membrii ai PDL, in special pe Elena Udrea. Despre Boc sunt convins ca este un om cinstit si bine intentionat, pacat ca, as zice tot din cauza Imaginii Elenei Udrea, a trebuit sa fie sacrificat.
  Altfel, ca fapt divers, ma amuza ca doi fosti membrii PNL (fara a fi acum PDL) MR Ungureanu si C Predoiu sunt in actualul guvern si chiar pe pozitii fruntase. Nu mai sunt destui oameni buni in PDL?
  • +1 (19 voturi)    
   Baba si mitraliera (Joi, 9 februarie 2012, 11:21)

   Mazeta [utilizator] i-a raspuns lui Publicus

   E o problema de logica la toti nostalgicii lui Funeriu. Daca Baba este un om competent si inteligent, din moment ce facea parte din echipa lui Funeriu, inseamna ca merita si poate fi ministru al Educatiei. Daca Baba nu este competent si inteligent, intrebarea e de ce facea parte din echipa lui Funeriu? Tertium non datur.
   • -3 (7 voturi)    
    Logică (Joi, 9 februarie 2012, 13:17)

    Mr. W [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

    Non Sequitur.
    Mai există premiza că ambii sunt competenţi (şi interschimbabili), şi atunci nici nu este necesară vreo schimbare (fiindcă ar atrage o perioadă de acomodare pentru fiecare).
    Schimbarea de dragul schimbării, însă, place la rumâni. Li se pare că dacă împachetăm acelaşi rahat (situaţia naţiunii) în alt ambalaj (alt guvern) tras de alţi boi (alţi miniştri), totul se rezolvă de la sine.
    Halal naţiune :(
  • -12 (16 voturi)    
   funeriu cu bune si rele. (Joi, 9 februarie 2012, 11:22)

   ioan [anonim] i-a raspuns lui Publicus

   ai scris de cele bune. sunt de acord, dar despre cele rele nu vad nimic. imi permit sa completez:
   cum evaluez daca o reforma e reusita in invatamant?
   eu asa: imi pun intrebarea "eu/copiii mei/romanii vom fi mai bine educati? ceea ce a facut, merge in directia asta?" - asta e scopul invatamantului, deci asta e criteriul principal (nu eficienta economica sau orice altceva).
   si raspunsul e clar: Nu. inchiderea de scoli si subsalarizarea cadrelor didactice duce exact in cealalta directie. evaluarea e drept, mai corecta, deci rezultatul e: "absolventi mai putin educati dar mai bine evaluati". o fi plus pt ministerul de finante, dar minus mare pt invatamant!
  • -15 (25 voturi)    
   nu au avut nicodata oameni competenti (Joi, 9 februarie 2012, 11:26)

   gogu fane [anonim] i-a raspuns lui Publicus

   pdl nu a avut niciodata oameni capabili..se pricep doar la furat...dovada ultimii 6-7 ani...fura tot ce pot la nesimtire...niste incapabili sa gestioneze niste bani..
   • +17 (17 voturi)    
    Care 6-7 ani? (Joi, 9 februarie 2012, 11:30)

    octavian [anonim] i-a raspuns lui gogu fane

    Despre care 6-7 ani vorbesti? PDL sunt la putere de 3 ani. Inainte de asta la putere era PNL si facea jocurile PSDului care il tinea la putere.
    • +5 (5 voturi)    
     Mda (Joi, 9 februarie 2012, 13:36)

     Gamma [anonim] i-a raspuns lui octavian

     PDL erau la putere si incercau singuri sa-l dea jos pe Basescu lol. Ce repede s-a uitat episodul 322 ...
 • +5 (15 voturi)    
  E ca la iramaroc (Joi, 9 februarie 2012, 11:11)

  Lady GaGa [anonim]

  Ce impresie EXTERNA poate face opozitia cand refuza sa participe la vot? Cred ca si-au facut planul ca in urmatorii 20 de ani sa nu mai guverneze si atunci isi permit acest "misto" si comportare de "smecheri de Dorobanti" fata de conduita europeana. Ne-au procopsit cu Severin care nici dupa ce a fost prins cu ocaua mica NU PLEACA si prefera sa stea intr-o cusca in PE (un fel de cusca cainilor turbati) si acum extind comportarea golaneasca la toti parlamentarii. Cat de prost trebuie sa fii sa nu-ti dai seama ca in Europa trebuie sa fii un actor constant? Nu in tara sa faci pe smecherul iar afara sa faci pe domnul ca nu te crede nimeni.
 • -13 (23 voturi)    
  atacul clonelor (Joi, 9 februarie 2012, 11:15)

  Mazeta [utilizator]

  A avut dreptate cine a spus ca acesta este un guvern de sacrificiu, numai ca sacrificiul va fi al poporului roman.
  • +10 (10 voturi)    
   Si-n politica e ca-n fillele sf! (Joi, 9 februarie 2012, 11:58)

   Constantin [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Imparatul cu clonele pierde pana la urma... insa dupa vreo trei episoade.
  • +4 (4 voturi)    
   Tie iti plac filmele SF! (Joi, 9 februarie 2012, 16:08)

   mircea [anonim] i-a raspuns lui Mazeta

   Dar viata bate filmul.Hai sa recunosti ca USL au depasit niste limite de bun simt,vizavi de populatia romaniei.Daca este vorba sa conteste la CCR ma astept ca cei de la CCR sa le dea un raspuns corect,in sensul ca USL sau autoexclus din parlament(nu exista posibilitatea legala de greva parlamentara,parlamentul nu-i sindicat) si astfel sau realizat prevederile referendumului ,considerat constitutional de catre CCR.Deci ,de bun simt,daca USL au plecat sunt buni plecati si vor mai fi prin parlament dupa viitoarele alegeri,daca-i mai voteaza cineva.
 • -3 (17 voturi)    
  Intrebari (Joi, 9 februarie 2012, 11:17)

  george [anonim]

  1. De ce este nevoie de un post de vicepremier, daca in cazul demisiei lui Boc interimatul a fost preluat de C. Predoiu (Justitie)? Nu pot fi preluate prerogativele de catre unul dintre ministri?
  2. De ce este nevoie de Ministerul Mediului si de Ministerul Comunicatiilor?
  3. Nu se discuta in urma cu cativa ani reducerea numarului de ministere? Pe cand?
 • -8 (8 voturi)    
  :)) (Joi, 9 februarie 2012, 11:43)

  catalin_mattei [utilizator]

  Unii se intreaba daca va fi votat acest guvern... altii deja au inceput sa numere cate zile va rezista.. Daca acei tineri care conform celor din PDL au niste merite exceptionale nu vor fi lasati sa actioneze liber ci vor fi "condusi" de aceleasi personaje din fostul Guvern atunci vom asista la cum si-a batut joc PDL-ul de carierele unor tineri ce promiteau... este impardonabila includerea lui Fuia la Agricultura si a aluia care ii ia locul Elenei Udrea... era normal ca PDL-ul sa ii ofere premierului oameni cinstiti si nu niste "santajabili"
 • +11 (11 voturi)    
  pensii si salarii pt bugetari (Joi, 9 februarie 2012, 11:59)

  Marius [anonim]

  Tot de pensii si salarii pentru bugetari se vorbeste. De restul economiei care trebuie stimulata, patroni, angajati la privat care pana la urma asigura toate veniturile bugetare nu zice nimeni nimic.
  Au inceput bine baietii astia, tot pomenile electorale sunt "strategia" pentru urmatoarea perioada.
 • +5 (7 voturi)    
  ponta:calul troian in USL (Joi, 9 februarie 2012, 12:04)

  ddffg [anonim]

  Le-a facut cadou sefia Senat-ului. (PDL-ului)
  Sa-l vedem peste 3 luni cum dialogheaza cu MRU
 • +7 (13 voturi)    
  ciudata afirmatie (Joi, 9 februarie 2012, 12:36)

  YO [anonim]

  Oare Ponta si Antonescu s-au documentat inainte de a spune ca intr-o democratie membrii serviciilor nu se implica in viata politica?

  Nu de alta dar o documentare scurta le-ar arata ca nu este asa:Dulles, Schlesinger, George Bush, Robert Gates - doar cativa dintre sefii CIA care ulterior au fost implicatii in viata politica ca ministrii sau chiar presedinti.
  • -5 (11 voturi)    
   pt Yo (Joi, 9 februarie 2012, 12:53)

   iulia [anonim] i-a raspuns lui YO

   George Bush a fost ales nu a fost impus de un presedinte si a candidat la presedintie abia dupa 10 ani dupa ce a parasit sefia CIA.
   • 0 (2 voturi)    
    ptr Iulia (Joi, 9 februarie 2012, 22:31)

    YO [anonim] i-a raspuns lui iulia

    si ceilalti au fost numiti ( impusi ) ca ministrii de catre presedintii in functie .... Si apropo de Bush, din cei 10 ani mentionati de tine 8 a fost vicepresedinte, ales de Reagan ptr aceasta pozitie dupa ce a pierdut nominalizarea partidului republican la presedentie ( in dulcele stil romanesc banuiesc ca politicienii nostrii ar spune ca fosta pozitie l-a ajuta )

    Si ca tot vb de reprezentare, legitimitate etc - este interesant de stiu ca in SUA poti ajunge presedinte chiar daca nu castigi votul popular ... cel mai recent exemplu fiiind alegerile din anul 2000 si totusi nu este o dictatura
 • +11 (11 voturi)    
  Vesti proaste pentru Bombonel! (Joi, 9 februarie 2012, 12:47)

  serioussam [anonim]

  ANI si DNA piloni centrali in lupta anticoruptie? Sustinute in continuare de Basescu si MRU?
  Astea sunt vesti foarte proaste pentru Bombonel, alias Adrian Nastase...prietenii stiu de ce...
  Se aude clinchet de catuse...
 • +9 (9 voturi)    
  ponta (Joi, 9 februarie 2012, 12:50)

  ana [anonim]

  nu pot sa cred ca PONTA poate fi si ecilibrat , ca a renuntat la obrazniciile caracteristice si a avut un discurs corect de opozitie, totusi citatul de la sfarsit cred ca l-a discreditat.
 • +13 (13 voturi)    
  interesant (Joi, 9 februarie 2012, 12:51)

  narcis [anonim]

  Se poate ca prin aparitia lui MRU, scena politica sa se schimbe. Cu MRU si noul Ponta, poate fi dialog intre Putere si Opozitie. Totul e ca Basescu sa se abtina, iar Antonescu sa fie ignorat.
  Multe nu poate face acest guvern, n-are nici timp necesar, nici sustinere.
  Mariri de venituri nu se pot face decat prin scaderi de taxe (si astfel se respecta si legea responsabilitatii fiscale).
 • +4 (4 voturi)    
  nu se aude (Joi, 9 februarie 2012, 13:03)

  ghitza [anonim]

  Va rugam faceti ceva cu vocea a 2 a . Vreau sa-i ascult pe vorbitori de la pupitru nu pe tipa ce comenteaza ...
  • -5 (9 voturi)    
   Groaznica democratie de vot! (Joi, 9 februarie 2012, 13:54)

   Xiel [anonim] i-a raspuns lui ghitza

   Ioan Oltean urmareste cine si cum a votat - asta da democratie. Pai frate opozitia nu e acolo si tie iti este frica ca nu vor vota ai tai cum vor gandi ei? Pai ce naiba e cu PDL-ul?
   Portocalii cred ca nu stiu ce inseamna vot liber exprimat...ce sa mai vorbim de democratie.
 • +5 (9 voturi)    
  Bravo,baieti! (Joi, 9 februarie 2012, 13:21)

  constantin [anonim]

  ...Deci se poate...Acesta este tonul pe care il asteapta societatea...Bravo Ponta!!!...Ce tandem frumos ar fi Ungureanu -Ponta!...Evident,cu Ungureanu presedinte peste cativa ani si Ponta prim ministru..Acum s-a vazut cat de primitiv este zbieratul celuilalt partener al coalitiei USL...Asa trebuie sa critice opozitia,pe un ton corect,exact,civilizat,percutant,fara a jigni adversarul inutil...Aceasta este politica ce-o asteapta romanii...
  • +9 (9 voturi)    
   ai grije ce-ti doresti.... (Joi, 9 februarie 2012, 14:52)

   gelu [anonim] i-a raspuns lui constantin

   se pare ca ai / ati uitat perioada DA, cand Tariceanu s-a razgandit si n-a mai vrut sa colaboreze cu PDL, chiar scotandu-i din guvern !
   Daca Ponta ajunge PM si MRU presedinte, istoria se poate repeta.
   Daca ar ajunge PM, primul lucru pe care l-ar face copilotul este sa asculte de sfaturile "tatucului" Ilici si sa se astearna "linistea" mult visata (adica sa se fure in liniste ca in timpurile bune).
   Ce DNA, ANI etc ?! Nu sunt democratice, dm'le !
 • +5 (9 voturi)    
  de la Nastae 7 case la Oprea 8 case !!!! (Joi, 9 februarie 2012, 13:23)

  vio [anonim]

  Averea lui Gabriel Oprea, Ministrul-plutonier major la origine, fost sef al mafiei personale a lui Adrian Nastase, cum zicea TB in 2004 !!!

  Gabriel Oprea: 3 terenuri, opt locuinţe, două autotursime – VW şi Mercedes Benz, bijuterii şi alte obiecte de artă în valoare totală de 60.000 de euro, circa 403.000 de euro în conturi şi depozite.

  A fost mereu bugetar si a strans o avere greu de egalat chiar de-ai lucra la o multinationala azi !!!
  SUCCESURI !!!!!!!!!!!
  • 0 (2 voturi)    
   o explicatie... (Joi, 9 februarie 2012, 15:30)

   vio [anonim] i-a raspuns lui vio

   de la cel care a dat MINUS, se poate ?!
   De ce MINUS, cand afirmatiiile sunt corecte !?
   Asta este averea Dlui Oprea, bugetar de lux !!!
   Cum vine asta?!
 • +6 (8 voturi)    
  Bravo Ponta ! (Joi, 9 februarie 2012, 13:24)

  Liana [anonim]

  Fara a fi analist politic sau jurnalist,fara a simpatiza USL,am ascultat discursul lui Ponta echilibrat si nuantat si mi-a placut.Ponta cred ca si-a dat examenul de maturitate si sper sa se detaseze pe viitor de nevrozele si istericalele colegilor de coalitie.A pomenit de cateva ori ca el cel putin si PSD vor sprijini guvernul si pe PM ( cu conditiile de rigoare ) si sper s-o faca , si mai sper ca pe viitor cei doi VP si MRU sa se afle de aceeasi baricada.Succes !
  • +2 (2 voturi)    
   ce pacat (Joi, 9 februarie 2012, 22:43)

   mercedes [utilizator] i-a raspuns lui Liana

   insa ca doua ore mai tarziu, dupa sedinta fulger de la Grivco cu Antonescu si Voiculescu, a revenit la vechiul discurs, a negat ca va sprijini noul guvern si ca el sustine in continuare anticipate si "jos Basescu". Ipocrizie? Fariseim? Viclenie? Nu!... Pur si simplu Ponta.
 • +7 (9 voturi)    
  Discursul lui Ponta (Joi, 9 februarie 2012, 13:52)

  Vali [anonim]

  Discursul lui Ponta a fost de echilibrat si a pus punctul pe i asupra problemelor reale care stau in fata viitorului guvern. As vedea posibila o apropiere intre PDL si PSD dupa alegeri, in detrimentul partidelor-aberatie care au luat amploare in perioada de criza.
  • +6 (8 voturi)    
   noul psd (Joi, 9 februarie 2012, 14:15)

   livius [anonim] i-a raspuns lui Vali

   daca si iliescu si nastase au inteles ca base chiar are curajul sa-l lase pe MRU sa se desfasoare putzin, au decis sa elibereze si ei putzin lesa.
   FOARTE BINE !
   Ponta nu e de categoria lui Crin si are fix problemele lui MRU - baronii partidului care trebuiesc izolati; asta poate fi momentul disparitiei lui Voiculescu din politica romaneasca. PNL, isi va reveni, dar nu pana la alegeri. Dupa plecarea lui Crin din fruntea partidului, este nevoie de minim 1 an pt a recupera ce au pierdut pe mana lui. Pacat de liberalism...
 • +9 (9 voturi)    
  habemus papam (Joi, 9 februarie 2012, 14:25)

  mercedes [utilizator]

  Sa fie intr-un ceas bun!
 • +5 (5 voturi)    
  Noul Guvern (Joi, 9 februarie 2012, 14:42)

  zoica [anonim]

  D_Ie Ungureanu am vrea sa se vada ca reprezentati alaturi de seful statului pe toti cetatenii tari Acestia sunt pe partide si nu pot fi unii peste altii la conducere ci numai o coalitie care sa reprezinte exact pe toti ai tarii Din 18-22 milioane de cetateni vedeti exact cati unguri fara alte minoritati sunt si sa vedeti ca nu reprezinta decat zeroooooo% sau cel mult 0 05% Atat sa vrdem pe lanca d-stra Vedem la TV popandaii acestia ca si cum tara ar fi jumatate numai unguri Ce fel de aritmetica Legea minoritatilor spune clar ca ptr 2-3 copii romani aflati printre maghiari sa se faca clase romanesti si nu invers maghiare inteleptii lumii raportati totul la majoritatea tarii pe etnici si pe romanasi ca minoritari printre etniciii din zona respectiva Apoi pantofii de aur ghiulurile si straiele scumpe a tigancilor nu va stau in gat iar romancutele noastre foste si actualele din conducere sunt facute cu ou si cu otet cu toate ca sunt decente si la nivelul si prestanta lor mai reflectati oameni de cultura ca noi am fost tot timpul la moda ca toate natiile si un stat de LEPADAT Sa nu ne fie rusine ca suntem mai presus ca multi altii odata ce suntem muscati de cine ne muscaSpicheriilor le-a mai venit mintea la cap D_L Ponta a fost de admirat [c lucrat ca un diplomat
  • -4 (4 voturi)    
   "ZOE FI BARBATA!"(Anul Caragiale) (Joi, 9 februarie 2012, 15:28)

   GRIGORE [anonim] i-a raspuns lui zoica

   Draga Zoe,
   Mai suntem doar 19 milioane de mioritici in RO! Diferinta pana la 22 au plecat in lume sau au plecat de pe lumea asta! Nu au plecat din cauza ungurilor ci din cauza lui Basescu&Boc&Co.! Despre ungurii "nostri" ce sa-ti spun: sunt si traiesc impreuna cu noi de vreo 900 de ani! Primul comitat maghiar - BIHOR - a fost infiintat pe teritoriul Transilvaniei in anul 1111.
   Si tiganii au inceput sa vina tot prin secolele XI-XIII.Ungurii si tiganii fac impreuna vreo 10% din populatia Romaniei si dupa cum poti constata si singura ei au facu, fac si vor face "balansul" intre majoritate si minoritate, intre putere si opozitie! Ne place sau nu asta-i situatia!
   In alta ordine de idei trebuie sa-ti spun ca si "opozitia" este formata tot din romani de-ai nostri si cred ca-ti amintest foarte bine de vremurile cand "romancutele" pline de avant patriotic si aflate in pragul orgasmului, se buluceau sa-i voteze si sa-i pupe pe Iliescu si Roman! Asa ca mai usor cu Ungureanu pe scari, ca "baiatul" asta e doar un "intelectual", un profesor de istorie(ca si Crin Antonescu), care nu detine cine stie ce solutie magica care sa faca sa curga mierea si laptele in RO! In politica nu exista ALB sau NEGRU, ci doar o multitudine de nuante de GRI. Asa ca ai rabdare si gadestete cu capul tau, ca si asa e plina lumea de prosti! B-Bye!
   • +6 (6 voturi)    
    Grigore, (Joi, 9 februarie 2012, 15:49)

    gelu [anonim] i-a raspuns lui GRIGORE

    se pare ca tu traiesti intr-o lume paralela !
    Imi pare rau pentru tine, dar daca urmaresti Haznalele si Irealitatile, acesta e efectul....
    Romanii au plecat din tara :
    - dupa mineriadele comandate de Ilici
    - cand Constantinescu a declarat ca "l-au invins structurile !"
    - cand Tariceanu se tot razgandea....
    - cand au vazut ca sunt justitia era la pana lui Bombo, etc
    Au mai plecat ca sa-si incerce puterile si competenta pe alte taramuri, sa incerce sa traiasca fara "Huo" si "JOS"
    Culmea este ca cei care zici tu ca au plecat din cauza cuplului B&B, i-au votat din strainatate si au ajutat la venirea lor la putere !
    Ciudat, nu !?
    • -3 (3 voturi)    
     Gelu, Glad si Menumorut! (Joi, 9 februarie 2012, 16:34)

     GRIGORE [anonim] i-a raspuns lui gelu

     Sa inteleg din ceea ce imi spui ca in ultimii 8 ani nu a mai plecat din RO nimeni?! Am stat uniti cu totii in jurul "partidului" si a "conducatorului iubit"?! Daca gloata stransa de Baconski la Paris, care a votat "la secunda" cu cel mai iubit marinar, crezi ca este reprezentativa pentru romanii de pretutindeni, atunci nu sti nimic despre ceea ce inseanna si este "diaspora romaneasca"!
     Dar nu despre asta "vorbeam" eu cu ZOE, ci despre ungurii, tiganii si alti minoritari, care au avut, au si vor avea un rol in viata si istoria acestei tari! Daca nu crezi sau nu vrei sa "vezi", intreaba-l pe DOMNUL UNGUREANU, proaspatul prim-ministru validat de Parlament daca nu-i asa! Ca istoric si ca minoritar el stie foarte bine cum stau lucrurile si care e situatia in RO! That's it!
 • -7 (7 voturi)    
  Ponta e un tradator (Joi, 9 februarie 2012, 14:44)

  Soim Roman [anonim]

  Infunda opozitia doar pentru a deveni el Prima-Donna.
  Mai bine sa se desparta apele, dreapta sa fie dreapta, comunistii lui Ponta sa fie stanga si hotii lui Basescu sa se afle si in stanga si in dreapta, ca oricum nu conteaza pentru ei.
  • +7 (7 voturi)    
   Soim pe dreak (Joi, 9 februarie 2012, 15:10)

   Radu [anonim] i-a raspuns lui Soim Roman

   care dreapta ba? pnl-ul lu' cochilotu? a lui varujan? a lui voicu? a lui fenechiu? a lui labuta? a lui motocicleanu? sau a lu sefu de la adevaru'? si lista e lunga
 • +3 (3 voturi)    
  primul castig (Joi, 9 februarie 2012, 15:03)

  bd [anonim]

  constatat si garantat dupa aceasra sedinta: stacheta in politica s-a ridicat. Sa vedem acum cine poate sa tina pasul!!!!!!
 • +5 (5 voturi)    
  PSD (Joi, 9 februarie 2012, 15:06)

  Vizitiul [utilizator]

  E dictatura nu? Iepurilor, pai voi chiuliti si pe urma strigati sa se iau deciziile fara voi! Cat de prosti trebuie sa fiti.
 • +5 (5 voturi)    
  Discursul Ponta.... (Joi, 9 februarie 2012, 15:08)

  luci30 [anonim]

  Foarte bine articulat pe probl.RO....un discurs de un adevarat sef de partid,chiar daca este in opozitie.....In paranteza scris CA nu cred ca ar fii facut o figura asa buna si un discurs de calitatea celui prezentat de VP.Defapt toti cei care au luat cuvintul,separat au punctat ce trebuie facut de politicieni asa ca per total au ajuns sa intruneasca toate pct nevralgice cu care se confrunta romani.....Urez o colaborare fructuoasa ptr. binele tuturor romanilor,si poate chiar si cei de afara se vor intoarce acasa
 • +4 (4 voturi)    
  Ponta si-a schimbat doar parul, nu si naravul (Joi, 9 februarie 2012, 15:14)

  AG [utilizator]

  Citind comentariile de mai sus, incep sa cred ca cred ca Ponta mai degraba a inteles ca daca o lasa mai moale cu huiduielile la adresa opozitiei, are de castigat din electoratul adversarilor, timp in care electoratul propriu (care oricum in general nu intelege mai nimic din ce se intampla in jur si voteaza ce le spun Gadea si Ciutacu la Antena 3) ramane neschimbat. Ponta incepe sa-i semene cumva lui Basescu, cel putin discursul lui pare sa aiba acelasi efect tranchilizant.
 • -3 (7 voturi)    
  un vot de mare incredere!!!! (Joi, 9 februarie 2012, 15:20)

  costica [anonim]

  al PDListilor disperati ca vor pleca curand de la guvernare si aflati la ~ 10% in sondaje, al UDMRului aflat mereu la guvernare, cu orice partid(~6,5% din populatia Romaniei), al minoritatilor nationale(sub 1%din populatia Romaniei) care voteza mereu cu puterea si al traseistilor lui Gabriel Oprea care nu au fost votati niciodata pe lista UNPRului care n-a participat la alegeri!!
  Adica, un guvern foarte legitim, nu ??!!!
  Probabil ca mai mult de 20% din voturi la viitoarele alegeri nu va lua aceasta "coalitie" de succes de azi care ne va guverna vreo 9 luni!!
  Dupa aia sper sa scapam de coalitia cu portocalii in frunte!!
  In opozitie o sa faceti coalitie din 2012 !!
  • +3 (3 voturi)    
   mda... (Joi, 9 februarie 2012, 15:31)

   Ela [anonim] i-a raspuns lui costica

   Lasa ca o sa vina coalitia USL si sa vezi atunci lapte si miere, si eventual maidanezi cu covrigi calzi cu susan /sare in coada!
 • -2 (4 voturi)    
  ce spune Indira Crasnea - Mediafax (Joi, 9 februarie 2012, 15:39)

  lili [anonim]

  Cerând încrederea unei săli pe jumătate goală, care l-a ascultat într-o încremenire atentă, şeful desemnat al guvernului-surogat, Mihai R.Ungureanu, a vorbit cam 13 minute din care aproximativ două despre sine, la adăpostul modestului "nu sunt eu acela, deşi sunt".
  Încărcat interior de "enorma responsabilitate" despre care spunea că îl apasă, n-a lăsat povara să dea pe afară peste cuvinte. Discursul a fost curgător, mai plat ca o câmpie iarna şi la fel de alb ca zăpada. Pentru că a abundat de pozitivităţi, i-a lipsit "secul" cifrelor şi a operat cu termeni aproape de ideal, imaginând o societate mergând ceas spre un viitor fericit.
  Mihai R.Ungureanu a folosit de câte două ori termenii "prudenţă" şi "responsabilitate" şi a înşirat, referindu-se la factorul "acţiune", cuvinte care exprimă îndeobşte pozitivism, angajament: consolidare, concretizare, beneficii, respectare, stimulare, impulsionare, încurajare, cooperare. A făcut şi o trimitere la "vieţile oamenilor".
  În nota de final a intervenţiei sale, premierul desemnat a făcut trimiteri către naţiune ca "expresie a solidarităţii", către dialog "ca esenţă" a mişcării lucrurilor şi a încheiat cu zicerea-standard frumoasă şi vagă: "Îmi doresc o ţară în care copiii noştri să aibă încredere".
  În cele din urmă Mihai R. Ungureanu şi-a dat la iveală şi filosofia de premier (personală, a echipei?): "democraţia încrederii". O combinaţie generoasă, care înglobează o sumedenie de valenţe, dar niciuna în special.
  Prin discursul de cam 13 minute, Mihai R. Ungureanu şi-a activat glanda diplomatică. Cea mai nimerită atunci când ceri încredere şi mai ales când o ceri în împrejurări pe muchie de cuţit.
  Diplomat recuperat, "spion" abdicat, om de acţiune încă în scutece, premierul desemnat a vândut cu reţinere vorbe alese, ceva speranţe şi, conştient de ciudatul său guvern, s-a etalat ca o garanţie a "calităţii voinţei echipei".
  A putinţei, rămâne de demonstrat.

  http://www.mediafax.ro/politic/comentariu-ungureanu-a-vandut-cu-retinere
 • +4 (4 voturi)    
  Surpriza! (Joi, 9 februarie 2012, 15:58)

  Ela [anonim]

  Nu stiu daca a fost doar o decizie disperata a lui Basescu sau una foarte bine gandita, insa nominalizarea lui MRU a avut ca efect "linistirea" opozitiei, sau cel putin, a unei parti a ei (vezi Ponta). In conditiile in care aduci un om care totusi, are ceva prestanta,poate fi o modalitate excelenta de a destabiliza un USL si asa cam fragil. Ponta nu prea are cum sa sara la gatul lui MRU, prin urmare sa fie again un 1-0 pentru Base? ( ca tot vorbea mister Nastase pe blog-ul 'mnealui ca e 1-1 in meciul dintre el si Basescu; i-as sugera poate o pereche de ocelari, dar nu din aia de cal).
 • -5 (5 voturi)    
  comentariu (Joi, 9 februarie 2012, 16:01)

  nel [anonim]

  Rusine parlamentarilor din coalitia aflata la putere RUSINE .RUSINE. Ati mers la urnele de vot precum boi la abator la sacrificare sub privirea de broscoi a lui Olteanu ,ati votat fara cirtire precum voia zeus,voi nu aveti mindrie,nu aveti omenie,voi pe cine reprezentati,cine va trimis acolo,cine sint acei care va platesc RUSINE. Prin ceea ce ati facut astazi va-ti autocondamnat,ati dat inca o data dovada ca voi sinteti dusmani ai poporului nu cei pusi sa le apere ineresele.Ati fost impinsi dela spate sa votati un guvern impus de basescu cu oameni fara nici o valoare niste gunoaie niste nimeni. Ati votat fara voia voastra,oare veti dormi linistiti ca ati facut un lucru bun pentru poporul roman.RUSINE RUSINE .
 • +6 (6 voturi)    
  Gest normal si civilizat, sah-mat=DIPLOMATIE (Joi, 9 februarie 2012, 16:05)

  Gest normal si civilizat, sah-mat=DIPLOMATIE [anonim]

  Foarte buna miscarea diplomatului Ungureanu de a da mana cu Ponta, chiar daca e un gest normal si civilizat. Sah-mat. Zazania este deja bagata. Gesturile civilizate nu sunt pentru maimute.

  Cred ca intram intr-o alta etapa a politicii romanesti, in carev se ridicva stacheta.
  • +5 (5 voturi)    
   bunele maniere (Joi, 9 februarie 2012, 16:15)

   bunele maniere [anonim] i-a raspuns lui Gest normal si civilizat, sah-mat=DIPLOMATIE

   Gestul normal si civilizat al diplomatului Ungureanu de a da mana cu Ponta a avut ca rezultat: un DISCURS CIVILIZAT al lui Ponta. Sah-mat. Zazania este deja bagata in USL. Gesturile civilizate nu sunt pentru maimute.

   Cred ca se ridica stacheta in politica romaneasca, cel putin la nivelul bunelor maniere atat de necesare in Tara Romaneasca.
 • -1 (3 voturi)    
  :) (Joi, 9 februarie 2012, 17:43)

  jorjikutzzz [anonim]

  Daca primul ministru avea inclinare spre PSD,PNL sau PC numai era numit persoana indezirabila.Atunci aveau pe cine sa manipuleze Ponta si Antonescu!
 • +4 (4 voturi)    
  avem Guvern. (Joi, 9 februarie 2012, 19:47)

  starchi [anonim]

  Felicitari PDL felicitari Basescu Felicitari Emil Boc si nu in cele din urma felicitam usl pentru ca de n-ar fi fost ei sa scoata lumea in strada si sa ii indigneze pe altii sa faca schimbari politice majore numai ca cei din pdl si basescu au beneficiat de greselile usl si au fructificat o minge care era de game set si meci o miscare bine gandita si care a tintit acolo unde doare mai tare usl, scaderea acestora in sondaje si pana la aproape de destramarea acetui CAP numit usl.
 • +2 (2 voturi)    
  discursul lui Geoană a trecut cam neobservat ! (Joi, 9 februarie 2012, 20:20)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  discursul lui Geoană a trecut cam neobservat !?
  discurs bun al d-lui Radu F. Alexandru ! Felicitări !
 • +1 (1 vot)    
  ponta si discursul sau (Joi, 9 februarie 2012, 21:02)

  lady lay [anonim]

  Poate Ponta sa-si schime discursul sa "para " mai matur, dar aparentele insala, zice o vorba. O alta zice ca lupul isi schimba parul, dar nu si naravul.
  Pana una alta, gurul PSD-ului a fost, este si se pare ca va fi pururi Ion Ilici Iliescu. Mai degraba sa-mi cada mana, decat sa pun stampila pe acest partid, sau pe vrei coalitie monstruoasa (USL sau o eventuala PSD-PDL).
  Cand vor renunta la securisto comunistii de la ei din partid si vor deveni pe bune social democrati, cand il vor recunoaste pe Iliescu OFICIAL responsabil pentru mineriade + pentru declinul de neiertat al Romaniei dupa '89 (aici includ rezultatul de parasire a tarii de catre o multime de tineri care astazi contribuie la pensiile + PIB-ul UE sau SUA sau Canada), abia atunci am sa ii respect si am sa-i consider maturi...Pana atunci.....ramaneti cu "parerile"
 • 0 (0 voturi)    
  .. (Vineri, 10 februarie 2012, 19:17)

  bebi [anonim]

  pana si ponta il sustine pe ungureanu , din discurs iti dai seama...oricum pdl este cel mai tare partid...bravooo.
 • 0 (0 voturi)    
  fara (Vineri, 10 februarie 2012, 20:01)

  Mihai [anonim]

  Nu pot decat sa o sustin pe doamna Udrea pentru ca a fost un ministru competent, complet in tot ceea ce a facut. Noi romani ar trebui sa sustinem asemenea oameni de calitate daca vrem sa avem o tara dezvoltata.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by