Enervat de faptul ca Victor Ponta nu reuseste sa negocieze cum trebuie cu Crin Antonescu, presedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, ar fi avut luni, la intalnirea social-democratilor, o reactie dura, relateaza agentia Mediafax, care citeaza surse din PSD.

Ion Iliescu i-a transmis presedintelui PSD, Victor Ponta, ca nu este de acord ca partidul sa cedeze candidatura pentru CJ Buzau si ca, daca nu reuseste sa negocieze cu liberalii, va veni personal sa discute cu Crin Antonescu.

Social-democratii buzoieni au ridicat problema candidaturii pentru Consiliul Judetean, spunand ca nu sunt de acord cu acordul incheiat de Victor Ponta cu Crin Antonescu potrivit caruia liberalii vor desemna candidatul pentru aceasta functie. Actualul presedinte al CJ Buzau, Victor Mocanu, a venit in sedinta Comitetului Executiv al PSD pentru a transmite ca nu este de acord cu decizia luata la centru.

In apararea celor din Buzau a sarit presedintele de onoare al PSD. Surse din partid au declarat, pentru gandul, ca Ion Iliescu i-a cerut lui Victor Ponta sa renegocieze acordul cu liberalii. "Daca nu te intelegi cu Crin Antonescu, vin eu sa discut cu el", i-a spus presedintele de onoare al PSD lui Ponta.

"Este o pretentie aberanta a celor de la PNL. Nu vom ceda Consiliul Judetean, vor exista negocieri. Daca va fi nevoie, ma voi implica personal in aceste discutii", ar fi declarat Ion Iliescu.

Crin Antonescu a afirmat in repetate randuri ca nu va accepta schimbarea candidatilor pentru alegerile locale. Potrivit intelegerii intre social-democrati si liberali, in judetul Buzau, PNL va desemna candidatul pentru Consiliul Judetean, iar PSD pe cel pentru Primarie. Social-democratii nu sunt de acord cu aceasta impartire, cerand sa desemneze ambii candidati, deoarece functiile apartin deja PSD.

"Ion Iliescu nu intelege ca prin aceste declaratii irita foarte mult partenerii de alianta", sustin cei din conducerea PSD