Razvan Mustea, propus ministru al Comunicatiilor in Guvernul Ungureanu, a fost audiat miercuri de comisia de specialitate din Parlament, desi comisia nu a avut cvorumul de sedinta din cauza boicotului USL. Mustea a spus in debutul audierii ca nu va avea o pozitie oficiala, ci una personala, "pentru ca deocamdata sunt doar un candidat la functia de ministru".

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ca si parere personala am studiat acest acordul ACTA si exista intr-adevar o ambiguitate care permite abuzuri din partea autoritatilor statului", a spus Mustea la audieri.

Declaratiile lui Razvan Mustea despre ACTA:

  • "E un acord comercial, varful de lance a fost Ministerul Economiei. Ca si parere personala am studiat acest acord si exista intr-adevar o ambiguitate care permite abuzuri din partea autoritatilor statului.
  • Desigur, obiectivele trebuie facute cu respectarea drepturilor utilizatorilor. Vom avea probabil discutii pe aceasta tema.
  • Procedural, acest document trebuie ratificat de Parlamentul European, probabil la sfirsitul primaverii, dupa care trebuie transpus in legislatia nationala.
  • Puteti conta pe buna mea credinta si pentru a face ca lucrurile sa fie intelese vom demara consultari cu societatea civila, cu furnizorii.

Razvan Mustea si-a prezentat miercuri in fata Comisiei IT&C din Camera Deputatilor principalele directii de actiune pentru 2012 in ceea ce priveste ministerul pe care urmeaza sa il conduca. In linii mari, Mustea a spus ca va continua si va imbunatati toate marile proiecte ITC incepute in mandatul Ministrului Vreme: dezvoltarea in continuare a SEAP, SNEP (n.a Ghiseul.ro) SAET, a proiectului Economia Bazata pe Cunoastere, a proiectului RO-NET (n.a deblocarea celor peste 80 de milioane euro fonduri UE pentru dezvoltarea unei infrastructuri broadband in zonele albe din Romania - 3650 de localitati).

"In ce priveste statul, este o prioritate integrarea infrastructurilor IT ale statului. Vom operationaliza Infrastructura comuna de comunicatii a statului (n.a ICCES) pentru ca dorim ca institutiile sa foloseasca acelasi limbaj. Asigurarea securitatii in spatiul virtual e o preocupare importanta si impreuna cu CERT-RO vom incerca sa diminuam numarul incidentelor informatice in spatiul online", a mai spus Mustea.

Intrebat despre procesul de privatizare a Postei Romane prin majorare de capital, acesta a declarat ca, potrivit discutiilor cu BM si FMI de la inceputul acestei luni, s-a stabilit ca pana pana la sfarsitul lunii martie sa fie selectat un consilier juridic si economic pentru acest proces, majorarea de capital urmand sa fie facuta pana la sfarsitul lunii iunie, dupa care se va trece la management privat.