Senatorul UDMR Gyorgy Frunda a cerut marti seara, la intalnirea parlamentarilor Uniunii, iesirea din coalitia de guvernare, dar, in urma dezbaterilor, s-a acceptat decizia conducerii formatiunii de a continua discutiile cu partenerii de coalitie pe baza unor amendamente la programul de guvernare, informeaza Agerpres.

Frunda a precizat ca, in cadrul discutiilor, fiecare parlamentar si-a spus punctul de vedere pro sau impotriva ramanerii la guvernare.

"Multi au sustinut necesitatea alegerilor anticipate, dar cu totii au spus ca, intrucat presedintele republicii nu va dizolva Parlamentul si nu va accepta alegerile anticipate, nu are rost sa mergem pe o cale care nu are finalizare din acest motiv. Cele doua grupuri parlamentare au fost de acord sa accepte propunerea conducerii prezidentiale a UDMR de a continua discutiile cu partenerii de coalitie. Vom face amendamente la programul de guvernare si, daca aceste amendamente vor fi acceptate, ramanem in continuare in aceeasi coalitie", a declarat Gyorgy Frunda.

Intrebat de jurnalisti daca are rezerve fata de premierul desemnat, senatorul UDMR a declarat: "Nu, nu am. Eu il cunosc pe domnul Ungureanu ca pe un om de cuvant. A dovedit in diplomatie multa abilitate si mult profesionalism. Din punct de vedere al analizei politice nu este un semnal bun ca seful serviciilor de informatii externe sa fie numit prim-ministru al Romaniei, dar este un om care gandeste de doua ori inainte de a decide un lucru. Avem cu totii obligatia prezumtiei de buna-credinta."