Razvan Mustea (34), propus la ministerul Comunicatiilor, este seful Organizatiei de Tineret a PDL. Economist de meserie si lector universitar la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, raporteaza in declaratia de avere din 2011 o casa, dobandita prin donatie, in suprafata de 672 de metri patrati in Voluntari, Ilfov (unde locuieste si premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu) si un imobil in Bucuresti in suprafata de 170 mp, doua terenuri, unul in Ilfov, altul in Bucuresti. Este proprietarul unui autoturism Porsche. Declara o colectie de ceasuri si bijuterii in valoare de peste 60.000 de euro. Mustea declara venituri din chirii (spatii comerciale) de aproximativ 100.000 de lei pe an (aprox 20.000 de euro).

HotNews.roFoto: Hotnews

In curs de actualizare

Ziarul de Iasi scria, in iulie 2003, ca "singura mostenitoare a fostului presedinte al Camerei de Comert, Horia Furtuna, si-a unit destinul ieri dupa amiaza cu Razvan Mustea, fiul omului de afaceri Serban Mustea. La numai 24 de ani, mirele este lector universitar in Bucuresti, in timp ce Ana Maria Furtuna lucreaza ca farmacista la spitalul SRI din capitala. "Ca detalii semnificative, ziarul mentionase ca "printre cei care au tinut sa fie alaturi de Aura si Razvan Mustea la fericitul eveniment s-au numarat Constantin Grigorica, directorul general al Directiei de Finante Vrancea, Marian Lungu, comisarul-sef al Garzii Financiare, generalii Stefan Oprea si Eugen Badalan, vicepresedintele BCR Bucuresti, Ion Nitu, fostul senator Constantin Dinu, Maura si Catalin Priboi, precum si numerosi alti prieteni ai mirilor, dar si ai cuscrilor. (...) Aura Mustea lucreaza ca farmacista la spitalul SRI din capitala, in timp ce Razvan Mustea este lector la Universitatea Romano-Americana din Bucuresti, unde de altfel este coleg cu nasa sa, Anca Fundulea Popescu."

Potrivit site-ului moguli.ro, "Razvan Serban Mustea este un politician din Vrancea care face parte dintr-o familie cu multe ramificatii in mediul de afaceri si mediul politic. Razvan Serban Mustea este fiul lui Ionel Serban Mustea, unul dintre cei mai mari afaceristi locali si ginerele politicianului vrancean Horia Furtuna."

Potrivit unei relatari din Ziarul de Vrancea din 2008, citata pe site-ul moguli.ro, "Ionel Serban – Mustea a intrat in PD-L anul trecut (n.r. in 2007) si si-a facut debutul in politica cu ocazia vizitei facute in Italia, in noiembrie 2007, de senatorul Jan Vraciu, fostul presedinte al organizatiei, inainte de a-si deschide biroul parlamentar de la Tivoli. Chiar daca nu a iesit foarte mult in public, Mustea, unul dintre cei mai bogati oameni din judet, a avut un cuvint tot mai greu de spus in organizatie. Separarea acestuia de senatorul Jan Vraciu s-a vazut cel mai bine in perioada alegerilor locale, cind a existat o ruptura intre municipiu si judet."

Cateva luni mai tarziu, in august 2008, tatal lui Razvan Mustea se retrage, pentru a-i deschide calea fiului spre Parlament. "Seniorul si juniorul Serban– Mustea fac rocada in PD-L", scrie presa locala in august 2008. "Razvan Serban – Mustea va candida pentru un loc de deputat, iar tatal sau a anuntat ca renunta la functia de vicepresedinte al PD-L. Ionel Mustea sustine ca nu s-a aflat in conflict cu colegii sai, asa cum s-a zvonit, ci doar a facut un pas inapoi. Acesta spune ca plecarea din sediul de pe Independentei a fost o greseala si ca nu si-a dat afara colegii din sediul de la Bancorex. Odata cu acceptarea candidaturii intr-un colegiu din afara Focsaniului, democrat-liberalii rasufla usurati pentru ca vor avea sustinere financiara in campanie".

Tatal-socru, Horia Furtuna, fostul vicepresedinte al Consiliului Judetean in mandatul 2004-2008 din partea Aliantei PSD-PC, a schimbat tabara politica de dragul ginerelui sau Razvan Mustea, candidat in Colegiul 1 Focsani, scrie Ziarul de Vrancea. "Furtuna, cu toate ca i-a fost locotenent lui Marian Oprisan si a stat destui ani in tabara Partidului Conservator, in aceasta toamna a lasat-o mai moale cu Alianta PSD-PC si si-a atirnat fularul democrat-liberal la git. Momentul cel mai bun de a aparea in public a fost lansarea candidatilor PD-L in cursa pentru parlamentare. Motivul alegerii unei noi culori, a partidului "beizadelelor si ciocoilor", dupa cum i-a catalogat baronul Oprisan pe pedelisti, este candidatura ginerelui sau, Razvan Mustea Serban, pe Colegiul 1 Focsani Camera Deputatilor".

Ziarul Romania Libera nota, in noiembrie 2008, un detaliu surprinzator despre candidatura lui Razvan Mustea si trecutul de afaceri al familiei sale: In fapt, Mustea jr. este cunoscut in colegiul in care candideaza, datorita tatalui sau, Ionel Mustea, principal sponsor al PD-L Vrancea, care la mijlocul anilor ’90 a fost acuzat de afaceri necurate derulate impreuna cu raposatul Vasile Gheorghe, alias Gigi Kent. Dar si datorita cuscrului sau, Horia Furtuna, artizanul celei mai mari escrocherii funciare postdecembriste - "Afacerea Agroind". Mustea jr. isi bazeaza campania pe masivul vot politic realizat de partidul sau in acest colegiu la alegerile locale."

Cum se prezinta pe blogul personal

  • Am castigat cel mai mare numar de voturi in colegiul in care am candidat si din anul 2008 sunt deputat de Vrancea. Sunt un om de dreapta si cred cu tarie ca numai masurile de dreapta pot reaseza statul roman pe fundamente corecte din punct de vedere economic si juste din punct de vedere social.
  • Imi iubesc studentii si ma straduiesc sa fac in asa fel incat sa ma iubeasca si ei pe mine. Ii invat sa se dezvolte ca leaderi la Leadership si cultura organizationala, descifram impreuna moralitatea la Etica in afaceri si ii invat toleranta pentru alte culturi la Management international. 
  • Cred ca educatia este cea mai solida investitie a unui om si ca profesor de business incerc sa le transmit si studentilor mei credinta ca timpul si eforturile investite astazi in educatie li se vor intoarce inzecit in viitor. Acesta este un sfat pentru investitorii pe termen lung, speculatorii n-au decat sa caute profituri rapide, dar sa-si asume riscurile unei pseudo-evolutii profesionale.

CV-ul oficial

Data nasterii: 8 septembrie 1978, Focsani, Judetul Vrancea

Stare civila: casatorit cu Aura Mari (Farmacist); 1 copil: Matei, nascut in 2004

Cetatenia: romana

Profesia: economist

Titlu didactic: lector universitar doctor

Educatie si formare

1997 - absolvit Liceul Alexandru Ioan Cuza, Focsani

2001 - absolvit Facultatea de Relatii Comerciale si Financiar - Bancare Interne si Internationale Universitatea Romano - Americana, Bucuresti

2000 - 2001 - Bursa studii la Universitatea James Madison, Virginia, SUA - Specializarea International Business

2002 - 2007 - Studii Doctorale la Academia de Studii Economice Bucuresti

2007 - Obtine Titlul de Doctor in Economie, specializarea Management; Teza de Doctorat "Fundamentarea deciziei de achizitie si Finantare in leasing"

Studii Postuniversitare

2002 - Management si relatii economice internationale - ASE Bucuresti,

2004 - Managementul Administratiei publice Locale - ASE Bucuresti

2006 - Introducere in Securitatea Nationala - Colegiul National De Aparare Bucuresti

2008 - Financial Markets and Instruments - Checz Financial Academy, Praga

2008 - Private Banking - Checz Financial Academy, Praga

Functii administrativ-universitare

2001 - 2003 - Preparator Universitar Managementul Afacerilor, Universitatea Romano Americana, Bucuresti

2003 - 2006 - Asistent Universitar -Managementul Afacerilor Uzante de protocol si negocieri diplomatice - Universitatea Romano Americana Bucuresti

2006 - Lector Universitar Managementul Afacerilor, International Business, Negotiation behavior - Universitatea Romano Americana, Bucuresti

Activitate profesionala

1998 - 2001 - Consultant Vanzari - S.C. Vesti-Ro S.A. Focsani

2001 - 2004 - Director de Vanzari - S.C. Vesti-Ro S.A. Focsani

2004 - 2006 - Vicepresedinte si Director Executiv - S.C. Vesti-Ro S.A. Focsani

2006 - 2008 - Consultant Superior management Strategic - S.C. MSR Consulting S.R.L.

2007 - 2008 - Coordonator al programului DeSales MBA Romania - Universitatea DeSales Pennsylvania, SUA

Citeste si: