"Seful spionilor" - astfel este denumit premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu in mare parte din presa internationala, care aminteste cariera de diplomat a lui Ungureanu si independenta sa politica.

Mihai Razvan UngureanuFoto: Agerpres

Vezi mai jos cum il prezinta presa straina pe Ungureanu:

  • Der Spiegel: "Seful spionilor va deveni premier" titreaza Der Spiegel. Un diplomat de cariera "nepartizan" ar urma sa gestioneze situatia de criza din Romania, dupa ce Emil Boc a cedat protestelor din strada. Mihai Razvan Ungureanu a fost inainte seful serviciului de spionaj international, scrie publicatia germana. Este insa neclar daca parlamentul va aproba propunerea, dupa ce opozitia liberala si sociala a declarat in repetate randuri ca nu va vota nicio propunere a presedintelui Basescu.
  • CNN aminteste declaratia lui Ungureanu potrivit caruia independenta sa politica il va ajuta sa isi indeplineasca mandatul.
  • Le Monde: Seful serviciilor de informatii externe a devenit premier, titreaza si Le Monde. "De formatie istoric, Ungureanu, 43 de ani, a fost ministru de externe si vorbeste fluent mai multe limbi straine."
  • AFP ii dedica o biografie lui Ungureanu, "seful serviciului de spionaj" si "istoric poliglot", amintind de asemenea ca este profesor de istorie la Unviersitate, ca a studiat la Oxford si ca a fost cel mai tanar ministru de externe din istoria Romaniei, in perioada 2004 - 2007.  "Acest om discret, cu parul scurt si ochelari mici, a fost numit in fruntea SIE, unde a reusit sa puna capat scandalurilor care umbreau institutia".
  • BBC titreaza la randul sau: "Seful spionilor din Romania a fost desemnat prim-ministru, in locul lui Emil Boc. Ungureanu, seful serviciilor de informatii externe, are diploma de master la Oxford si a fost ministru de externe intre 2004 si 2007.

Vezi un material VIDEO despre acest subiect: