Conducerea PDL a decis marti in Colegiul Director inlocuirea tuturor ministri pe care i-a avut in Guvernul Boc, dupa ce si in noaptea de luni spre marti s-au dezbatut variantele de ministri. Potrivit surselor Hotnews.ro, mentinerea Elenei Udrea in Guvernul Ungureanu a creat tensiuni si dezbateri aprinse la sedinta de luni noapte din Modrogan, reprezentantii garzii vechi cerand insistent retragerea acesteia din prima linie.

Informatiile obtinute de HotNews.ro din surse politice arata ca ministrul Afacerilor Europene - Leonard Orban, si cel al Justitiei - Catalin Predoiu, vor fi pastrati in functii, iar UNPR si UDMR si-ar pastra actualii ministri.

Atentie: numele de mai jos sint propunerile PDL avansate premierului desemnat. Mihai Razvan Ungureanu va lua decizia finala

UPDATE 7: Andreea Paul Vass il inlocuieste pe Ioan Ariton la Ministerul Economiei, Bogdan Dragoi il inlocuieste pe Gheorghe Ialomitianu la Finante

UPDATE 6, 12.55:Razvan Mustea (seful organizatiei de Tineret a PDL) e in carti pentru Ministerul Telecomunicatiilor, iar Daniel Funeriu va fi inclocuit de Catalin Baba

UPDATE 5, 12.42:Cristian Petrescu (deputat PDL de Bucuresti) ar fi noul ministru al Turismului in locul Elenei Udrea, au declarat pentru HotNews.ro surse din partid

UPDATE 4, ora 11:50: La ministerul Transporturilor este discutata candidatura secretarului de stat Alexandru Nazare(protejatul Ancai Boagiu), la Munca - deputatul PDL,vicepresedinte Comisia de Munca, Claudia Boghicevici (sustinuta de Gheorghe Falca)

UPDATE 3, ora 11:37: Potrivit surselor citate Udrea ar fi sustinut in sedinta Colegiului Director propunerea lui Emil Boc.

,br>

UPDATE 2, ora 11:07: Emil Boc a propus in sedinta Colegiului Director inlocuirea tuturor ministrilor PDL si propune nume noi. Potrivit surselor Hotnews.ro presedintele PDL, Emil Boc a venit cu propunerea de inlocuire a tuturor ministrilor vechi cu persoane noi. Sursele citate sustin ca propunerea lui Boc a fost discutata cu presedintele Traian Basescu la Cotroceni. Practic propunerea vizeaza inlocuirea lui Elena Udrea, Anca Boagiu, Daniel Funeriu si Sulfina Barbu.

Boc ar fi pledat in sedinta Colegiului Director pentru reinnoirea totala a Guvernului argumentand ca este singura sansa a partidului de refacere a imaginii. Discutiile sunt extrem de tensionate in sedinta Colegiului Director.

Negocieri tensionate in PDL

Discutiile din Modrogan au durat pana in jurul orei 3:00 dimineata si de principiu liderii PDL au fost de acord cu mentinerea in Guvern a Ancai Boagiu, Daniel Funeriu si Sulfina Barbu. Mandatul Elenei Udrea la ministerul Dezvoltarii a fost puternic contestat de garda veche a partidului acestia pledand pentru retragerea acesteia. Reprezentantii garzii vechi au motiva ca are o imagine negativa care afecteaza partidul. Totodata acestia au invocat necesitatea improspatarii Guvernului prin figuri noi care sa aduca capital de imagine PDL-ului.

Miza inlocuirii lui Udrea este preluarea controlului partidului de catre garda veche reprezentata de Vasile Blaga. Sursele citate sustin ca daca Udrea va fi scoasa din Guvern, aceasta isi va pierde influenta in partid si controlul asupra liderilor din teritoriu.

De partea cealalta, Udrea are sustinerea fidelilor lui Traian Basescu si o parte din liderii locali. Potrivit surselor Hotnews.ro Traian Igas, Gheorghe Ialomitianu, Valerian Vreme, Ion Ariton si Valeriu Tabara nu se regasesc pe lista discutata luni noaptea in Modrogan.

O parte din liderii PDL pledeaza pentru oameni noi in portofoliile partidului si inlocuirea si tuturor ministrilor astfel incat si Daniel Funeriu, Sulfina Barbu si Anca Boagiu sa fie inlocuiti cu figuri noi. Aceleasi surse sustin ca se asteapta ca in sedinta Colegiului Director si Emil Boc sa transmita propunerile discutate cu partenerii de Coalitie si premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu.

Pentru postul de la Ministerul de Interne sustinere puternica are senatorul Gabriel Berca, un apropiat al lui Vasile Blaga. Sursele citate sustin ca secretarul de stat Bogdan Dragoi este vehiculat la Ministerul Finantelor , deputatul PDL Stelian Fuia cotat cu sanse mari pentru portofoliul de la Agricultura, la Economie este propusa Andreea Paul Vass si pentru portofoliul Comunicatiilor-Cristian Boureanu.

Liderii Coalitiei au stabilit luni seara in sedinta sa-si mentina portofoliile actuale. Potrivit surselor Hotnews.ro UDMR isi va pastra Ministerul Sanatatii si pe cel al Mediului dar si postul de vicepremier. UNPR va merge in continuare cu Cristian Diaconescu la Extrene si Gabriel Oprea la Aparare.

Sursele citate sustin ca la UDMR exista posibilitatea ca functia de vicepremier sa fie preluata de Kelemen Hunor. Conducerea UDMR urmeaza sa se intalneasca marti cu grupurile parlamentare pentru a clarifica propunerile pe care le vor face lui Mihai Razvan Ungureanu.

De asemenea, Catalin Predoiu la Justitie si Leonard Orban la Afaceri Europene isi vor mentine portofoliile, sustin sursele Hotnews.ro.

Citeste si: