Delegatia PDL urmeaza sa intre la consultarile cu seful statului, care au ca tema desemnarea unui nou premier in urma demisiei lui Emil Boc, la ora 18:00. Componenta delegatiei PDL a fost desemnata luni dupa-amiaza, in cadrul Biroului Permanent National al partidului. Alaturi de presedintele PDL Emil Boc, la consultarile cu seful statului vor participa prim-vicepresedintii Roberta Anastase, Gheorghe Flutur, Teodor Baconschi, presedintele Senatului Vasile Blaga, vicepresedintii George Scripcaru, Anca Boagiu, Elena Udrea, Mihai Stanisoara, Gheorghe Stefan si secretarul general Ioan Oltean.

18.10: Delegatia PDL a inceput consultarile cu Traian Basescu.

Componenta delegatiei PDL a fost anuntata de purtatorul de cuvant al partidului, Sever Voinescu, citat de Agerpres. El nu a dorit insa sa nominalizeze propunerile PDL pentru functia de premier, spunand doar ca "aceste propuneri vor fi discutate cu seful statului".

"E o chestiune de ore ca anuntul sa fie facut. Conform Constitutiei, presedintele anunta premierul", a afirmat Voinescu.

Intrebat daca actualii ministrii ai PDL vor fi pastrati intr-un viitor Guvern, Sever Voinescu a spus ca vor fi schimbari semnificative in noul Executiv.