"Este evident ca Traian Basescu vrea sa il sacrifice pe Boc pentru a se salva dintr-o situatie extrem de delicata. Pentru mine n-a fost niciun fel de surpriza. Este important pentru noi sa nu intram in jocul acesta. Macar noi, in cadrul USL-ului, am inteles ce vor cei din piata, protestatarii. Noi am avansat ideea unor alegeri anticipate, acesta este mesajul principal. Cred ca este si un mesaj pe care foarte multi il asteapta", a declarat luni fostul premier social-democrat Adrian Nastase.

Chestionat de jurnalisti pe tema numelui unui posibil nou prim-ministru, Nastase a replicat ca "Peste cateva zile Daniel Morar isi incheie cel de-al doilea mandat la DNA. N-ar fi o propunere potrivita pentru functia de prim-ministru? Un premier tehnocrat, independent", adaugand ca, la consultarile cu seful statului, co-presedintii USL sunt cei care vor prezenta un punct de vedere oficial privind noul prim-ministru.

Adrian Nastase a fost condamnat, saptamana trecuta, la 2 ani de inchisoare cu executare pentru fapte de coruptie in dosarul "Trofeul calitatii", in urma unei anchete a DNA. Fostul premier poate scapa insa de pedeapsa in urma judecarii recursului.