Adrian Nastase scrie pe blogul sau despre demisia Guvernului Boc ca "efectul <> este acela al unui neo-colonialism chiar si <>". Fostul premier, condamnat la doi ani de inchisoare printr-o decizie la care poate face recurs, adauga ca "la randul ei, coruptia este inca unul din mijloacele prin care se justifica pentru publicul occidental si romanesc nenorocirile din tari ca Romania".

"Pe fondul vidului institutional si/sau al unei clase autohtone capitalizate, coruptia este un fapt de viata care unge angrenajele economiei in tranzitie. Am din ce in ce mai acut sentimentul ca Occidentul foloseste astazi coruptia la fel cum a folosit in anii '90 MINERIADELE pentru a-si justifica renuntarea la responsabilitatea pe care o are fata de Romania. Si atunci, ca si acum, Occidentul era intr-o zona de dificultate economica, iar cel putin pentru Occidentul european, Estul post-sovietic a venit ca o gura de oxigen", mai scrie Nastase.

Fostul premier sustine ca "aproape peste tot in lume se pune sub semnul intrebarii fundamentalismul neo-liberalismului economic - care isi pierde din atractie pe zi ce trece... Puterea de la Bucuresti imita acest model poate din nestiinta sau poate pentru a-si realiza unele obiective inguste".