Ministrul Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea, a declarat, luni, ca este nevoie "de un nou guvern mai popular si suficient de credibil pe plan international", mentionand ca Romania va trebui sa aiba cat mai repede un nou guvern, potrivit Mediafax. Intrebata despre ideea unui premier tehnocrat, Udrea a spus ca "va fi decizia presedintelui, dupa ce se va consulta cu partidele si in functie de ce vor propune acestea, probabil si in functie de ceea ce partidele vor fi capabile sa propuna".

Un jurnalist i-a spus Elenei Udrea la venirea in sediul PDL ca a avut dreptate in ceea ce priveste demisia premierului Emil Boc. "N-am avut dreptate. Mi-am spus un punct de vedere si presupun ca era asteptata de toata lumea", a replicat Elena Udrea.

"Emil Boc va ramane in istorie ca premierul care a reusit sa salveze Romania. A avut un mandat greu, dar de succes. Pleaca intr-un moment in care munca si eforturile ii sunt recunoscute in plan international, a facut ce trebuie pentru tara. Se retrage si lasa locul unui guvern mai bun", a mai spus Elena Udrea.

Intrebata care va fi formula politica a noului Guvern, Udrea a raspuns: "Coalitia ramane unita in jurul proiectului pe care l-am avut. Mergem mai departe. Se va decide in urma consultarilor cu presedintele cine va fi noul prim-ministru", potrivit Agerpres.

Premierul Emil Boc a anuntat, luni, ca a luat decizia de a depune mandatul Guvernului.