Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni ca "demisia guvernului Boc e un fapt bun pentru Romania" si reprezinta victoria "tuturor celor care de la inceputul acestui an au protestat cerand o schimbare politica majora in Romania".

"Este plecarea celui mai incompetent, mai corupt si mai mincinos guvern din istoria Romaniei, cel putin dupa 1989", a spus Crin Antonescu, care a afirmat ca demisia lui Emil Boc constituie primul pas catre "solutionarea crizei politice si deschiderea drumului catre alegeri anticipate, singura formula democratica, solida pentru reasezarea vietii politice pe un fagas normal".

In opinia sa, mai sunt necesari doi pasi: demisia presedintelui Traian Basescu si alegeri anticipate, care pot fi organizate in primavara acestui an.

De altfel, acesta va fi mesajul cu care USL va merge la consultarile de la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu.

Crin Antonescu a subliniat ca opozitia nu va participa la numirea unui nou guvern al puterii: "Nu putem cautiona o noua incercare a unui nou guvern Basescu, indiferent ce papusa mai gaseste prin oras".

Si Victor Ponta a spus ca demisia lui Emil Boc "era necesara, era de asteptat, era ceruta de toata lulmea".

"Guvernul Boc din pacate a fost un guvern care a luat foarte putine decizii cu adevarat. Deciziile s-au luat de presedintele tarii si au fost implementate prost, gresit, impotriva intereselor publice de catre guvernul Boc", a spus Victor Ponta.

El a precizat ca USL va aborda responsabil "momentele extrem de grele pe care le traverseaza Romania": "Suntem o corabie in deriva pe o mare extrem de agitata, care este Europa".

Intrebat daca opozitia va renunta la greva parlamentara, dupa demisia primului ministru, Victor Ponta a raspuns: "Da, daca e vorba de procedurile pentru alegeri anticipate".