Presedintele PNL, Crin Antonescu, co-presedinte al Uniunii Social Liberale, a declarat, duminica seara, la Antena 3, ca intalnirea sefului statului cu partidele care va avea loc la Palatul Cotroceni "face parte dintr-o incercare scenografica a lui Traian Basescu de a se abstrage crizei politice, de a se face ca nu intelege cine este tinta principala a contestarii publice, a contestarii din strada", scrie Agerpres.

Intrebat daca USL va merge la consultarile de la Palatul Cotroceni, Crin Antonescu a precizat ca o decizie in acest sens va fi luata de conducerea Uniunii luni dimineata, sustinand ca "exista si un motiv serios de a merge" si anume acela de a-i spune sefului statului "ceea ce oamenii din strada nu-i pot spune decat asa cum o fac".

"Pe de o parte, e limpede ca intalnirea de maine face parte dintr-o incercare scenografica a lui Traian Basescu de a se abstrage acestei crize, de a se face ca nu intelege cine este tinta principala a contestarii publice, a contestarii din strada si de a redescoperi brusc vocatia de mediator, de om care gaseste solutii si nu care genereaza crize. Pe de alta parte, exista si un motiv foarte serios de a merge, care nu e de natura conventionala. Noi reprezentam in arena politica in prezent acesti oameni care protesteaza. Nu in sensul ca ei, in mod automat, ne-au votat sau ne vor vota pe noi, ci in sensul ca revendicarile lor de natura politica sunt lucrurile pentru care noi ne batem si pe care si noi le dorim. In aceasta perspectiva, e bine ca cineva, care are aceasta sansa, sa mearga si sa ii spuna lui Traian Basescu ceea ce oamenii din strada nu-i pot spune decat asa cum o fac. Si, probabil, intre aceste doua variante vom discuta si, daca vom merge maine la aceasta intalnire, vom merge cu acest mesaj", a declarat Crin Antonescu.